EkonomiGenelTürkiye

ABD Enflasyon Verisi: Temmuz-Ağustos Açıklanma Saati ve Beklentiler

ABD Temmuz – Ağustos Enflasyon Verisi Bugün Açıklanacak: Beklentiler ve Saat Kaçta?

Amerika’da herkesin merakla beklediği Temmuz ayı enflasyon verisi bugün açıklanacak. Doların küresel rezerv para birimi olmasından dolayı bu veri tüm dünya için büyük bir öneme sahiptir.

ABD Temmuz Enflasyon Verisi Ne Zaman Açıklanacak?

Amerika’da bugün açıklanacak olan enflasyon verisi, aslında Temmuz ayına ait verileri içermesine rağmen Ağustos ayı verisi olarak adlandırılmaktadır. Bu nedenle ABD Temmuz enflasyon verisi olarak duyurulmaktadır.

Bu veri, FED’in bir sonraki faiz kararını belirlemek adına büyük önem taşımaktadır. Ayrıca dolar kuru ve altın fiyatları gibi küresel piyasalar üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olacaktır. ABD Temmuz enflasyon verisi, 10 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 15:00’te Türkiye saatiyle açıklanacaktır.

ABD Temmuz – Ağustos Enflasyon Verisi 2023 Beklentisi

Bugün açıklanacak olan veri öncesinde yapılan beklenti anketlerine göre, ekonomistler ABD enflasyonunun yıllık TÜFE bazında yüzde 3’ten yüzde 3,3’e yükselmesini bekliyor. Ayrıca çekirdek TÜFE’nin ise Temmuz ayında yüzde 4,8’den yüzde 4,7’ye düşmesi bekleniyor.

Enflasyon verisi öncesi, hem dolar kuru hem de altın fiyatları yükseliş göstermeye devam ediyor. Dolar kuru güne 27 TL sınırının hemen üzerinde başladı.

ABD Enflasyon Verisi: Temmuz-Ağustos Açıklanma Saati ve Beklentiler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.