EkonomiGenelTürkiye

Tüpraş, temettü dağıtımı hakkında kararını açıkladı

# TÜPRAŞ, Yatırımcılarına Temettü Dağıtımı Yapacak!

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı bir bildirimle Olağanüstü Genel Kurul Kar Dağıtım Önerisi hakkında açıklama yaptı. Buna göre, 29 Eylül tarihinde hisse başına temettü ödemesi gerçekleştirileceği duyuruldu. Borsa İstanbul’da işlem gören TÜPRAŞ hisse senetlerine sahip olan yatırımcılar bu temettüyü alabilecekler. Peki, TÜPRAŞ ne kadar temettü dağıtacak?

## TÜPRAŞ’tan Temettü Dağıtım Kararı!

TÜPRAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, hisse başına brüt 7,5254479 TL, net 6,7729031 TL nakit temettü ödemesi yapılacak. Bu ödemeleri alacak olanlar, 29 Eylül tarihinde temettü ödemelerini hesaplarında görebilecekler. Temettü ödemesi, hesaplanan oranda yüzde 5,5 olarak gerçekleşecek. TÜPRAŞ, bu yıl ek temettü ödemesi yapılabilme ihtimalini de açıklamıştı.

## KAP’a Açıklama Yapıldı!

TÜPRAŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada temettü dağıtımıyla ilgili bazı detayları da paylaştı. Şirket, ortaklara toplamda 14.500.000.000 TL nakit temettü dağıtacak. Dağıtılacak tutar ile ayrılması gereken 1.450.000.000 TL genel kanuni yedek akçenin, olağanüstü yedeklerden karşılanacağı belirtildi.

TÜPRAŞ’ın açıklamasına göre, dağıtılacak olan 14.500.000.000,00 TL temettünün 1 TL nominal değerli pay için brüt 7,52545 TL (%752,54), net 6,77290 TL (%677,29) olarak ödenmesine karar verildi.

Temettü dağıtımı, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. tarafından belirlenen esaslara göre, kaydileştirme düzenlemeleri çerçevesinde 29 Eylül 2023 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir.

## Dolar Yerine Euro’ya Yatırım Yapın! İslam Memiş Yatırımcılara Seslendi

TÜPRAŞ’ın temettü dağıtacak olması borsa yatırımcıları arasında büyük bir heyecan yaratmış durumda. Diğer şirketlerin temettü dağıtımı açıklamalarının da beklendiği, ancak şirketlerin uzun yasal süreçlerin ardından böyle bir kararı verebildikleri biliniyor.

Tüpraş, temettü dağıtımı hakkında kararını açıkladı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.