EkonomiGenelTürkiye

Emeklilerin umudu gerçek oldu: 100. Yıl İkramiyesi 5000 TL olarak hesaplara yatacak!

Emekliye Cumhuriyet İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Emeklilik konusu, MYK’nın ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde emeklilere ikramiye ödenmesi için çalışma başlatma talimatı verdi. En az 5 bin TL tutarında olacağı bilinen bu ikramiyenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın artırabileceği belirtiliyor.

Yeni bir gelişme, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na doğru yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla AKP, emekli vatandaşlara Cumhuriyet’in 100. yılında özel bir ikramiye vermeye hazırlanıyor. Bu ikramiyenin en az 5 bin TL olması planlanıyor.

Yaklaşık 15 milyon emekliyi ilgilendiren bu önemli gelişme, AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ana gündem maddelerinden biri olarak ele alındı.

Toplantıda, emekli vatandaşların maaşlarındaki zorlukları ve geçinme sıkıntılarını dile getiren parti kurmayları, bu konuda yapılan talepleri iletti.

Emekliye Cumhuriyet İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Erdoğan, emekli maaşlarında iyileştirme yapılacağını duyurmuştu. Meclisin açılması ile birlikte bu konuda bir hareketlilik bekleniyor. Son günlerde ise tüm emeklilere ‘ikramiye’ verilmesi de gündeme geldi. Cumhuriyet’in 100. yılında 5 bin lira tutarında olacağı belirtilen bu ödemenin ‘Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi’ adı altında bir seferlik verilmesinin planlandığı öğrenildi.

Emeklilerin umudu gerçek oldu: 100. Yıl İkramiyesi 5000 TL olarak hesaplara yatacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.