EkonomiGenelTürkiye

Borsa yeni haftaya rekorla başladı

BİST 100 endeksi, Borsa İstanbul’da yeni haftaya 7.143,14 puandan başladı ve %1,07’lik bir yükseliş gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi %0,93, holding endeksi ise %0,96 arttı. Finansal kiralama ve faktoring sektörü %3,76 oranında kazanç elde ederken, spor sektörü %0,20 oranında bir kayıp yaşadı.

Küresel piyasalarda ise yeni hafta olumlu bir şekilde başladı ve dikkatler özellikle İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı ve ABD’deki tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Ayrıca, Apple ve Amazon gibi büyük şirketlerin mali raporları da yakından takip edilecek.

Yurt içinde ise bilanço takviminin yoğunlaşacağı ve hisse ve sektör bazlı oynaklıkların artabileceği belirtiliyor. Bugün için yurt içinde sakin bir veri gündemi beklenirken, Avro Bölgesi’nde büyüme ve enflasyon verileri ile ABD’de Dallas Fed imalat aktivite endeksi takip edilecek.

Teknik açıdan BİST 100 endeksinde 7.200 ve 7.350 seviyelerinin direnç konumunda olduğu, 7.000 ve 6.900 puanın ise destek olarak kaldığı ifade ediliyor. Piyasaların bu verilere ve gelişmelere bağlı olarak hareket edeceği önemle vurgulanıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.