EkonomiGenelTürkiye

İş Bankası’ndan faiz indirimi: 50.000 TL ihtiyaç kredisi için yeni taksit hesaplama tablosu!

İş Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranlarını Düşürdü!

İş Bankası, Yüksek Faiz Sorununa Çözüm Sunuyor

Ülkemizde nakit sıkıntısı çeken bireyler, büyük bir sorunla karşı karşıya olduklarını bilmektedir. İhtiyaç kredisi başvurusunda bulunanlar, bankalardan yüksek faiz oranları ile karşılaşmaktadır. Bu durumda krediyi kullanmayan bireyler, nakit sorununu çözememektedir. Dolayısıyla birçok kişi yüksek faizli ihtiyaç kredilerini mecburiyetten kabul etmek durumunda kalmaktadır. Bu piyasa ortamında, İş Bankası’ndan biraz olsun umut verici haberler gelmiştir.

İş Bankası, Yaptığı Duyuruyla Dikkat Çekti!

İş Bankası, kredi faizlerine dair politikaları ile dikkat çeken bir banka olarak bilinmektedir. Banka, müşteri odaklı bir yaklaşımla ekonomi yönetiminin uygulamalarına aykırı kararlar verebilmektedir. Diğer bankalar, ihtiyaç kredi faizlerini artırma yoluna giderken, İş Bankası kısa bir süre önce yaptığı ihtiyaç kredisi kampanyası ile faiz indirimi yapacaklarını duyurmuştur. Bu duyuruyu da açıklama yaparak müşterilerine ileten İş Bankası, daha düşük maliyetle kredi imkanı sağlanacağını bildirmiştir.

Yapılan Faiz İndirimi ile Müşteriler Memnun Oldu

İş Bankası’nın ihtiyaç kredisi faizi ile ilgili aldığı karar, kamuoyuna duyurulmuş ve müşteriler oldukça memnun kalmıştır. İş Bankası, bir süre önce ihtiyaç kredisi faiz oranını aylık yüzde 3,60’a yükseltmişti. Kamu bankalarının ise yüzde 3,35 oranında ihtiyaç kredisi verdiği bir piyasa ortamında, İş Bankası ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında bir faiz indirimi gerçekleştirmiştir. Buna göre, aylık yüzde 3,60 faiz oranı ile ihtiyaç kredisi verilen banka, artık aylık yüzde 3,15 faiz oranı ile ihtiyaç kredisi vermeye başlamıştır.

Artık 36 Ay Vade Desteği de Var

İş Bankası’nın ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında faiz oranı dışında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Müşteriler, hala 36 aya kadar vadeyle ihtiyaç kredisi kullanabileceklerdir. BDDK ilkelerine göre, 50.000 TL’ye kadar olan ihtiyaç kredileri 36 aya kadar vadeli olabilirken, 50.000 TL ile 70.000 TL arasındaki ihtiyaç kredileri 24 aya kadar vadeli olabilmektedir. Bankalardan 70.000 TL üzeri ihtiyaç kredisi kullanmak ise oldukça zorlaşmaktadır.

50.000 TL İhtiyaç Kredisi Yeni Maliyeti

İş Bankası’ndan ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen müşterilerin maliyet hesaplamaları, artık aylık yüzde 3,14 faiz oranı üzerinden yapılmaktadır. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi kullanan bireyler, bankaya her ay 2.674 TL kredi taksiti ödemektedirler. Bu kredinin toplam maliyeti ise 96.280 TL’yi bulmaktadır.

İş Bankası'ndan faiz indirimi: 50.000 TL ihtiyaç kredisi için yeni taksit hesaplama tablosu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.