EkonomiGenelTürkiye

Konut kredisi taksitlerini hesaplamak için en iyi bankalar

**KONUT KREDİSİYLE EV SAHİBİ OLMAK ARTIK ZORLAŞTI!**

Kira sorunundan kurtulmak isteyen Türkiye’deki insanlar, ev sahibi olmanın yollarını araştırıyorlar. Ancak, bu artık hiç de kolay bir hale gelmedi. Ev fiyatlarındaki anormal artışlar, ortalama bir vatandaşın ev sahibi olabilmesi için ciddi bir planlama yapmasını gerektiriyor. Konut kredisi çekerek ev sahibi olmanın maliyetleri de oldukça yüksek.

**KREDİLİ EV SATIŞLARI AZALIYOR!**

Krediyle ev sahibi olmak artık birçok kişi için hayal oldu. Konut satış rakamlarına bakıldığında, kredili konut satışlarının azaldığı görülüyor. Bunun sebebi ise bankaların yüksek kredi faizleri. Kamu bankaları da artık avantajlı faiz oranları ile konut kredisi vermiyorlar ve özel bankalar ile aralarındaki faiz farkı da kalmadı. Bu nedenle ev sahibi olmak çok daha zor bir hale geldi.

**ASGARİ ÜCRETLİLER İÇİN HAYAL BİLE DEĞİL!**

Artık asgari ücretle çalışanlar için ev sahibi olmak hayal bile değil. Asgari ücretlilerin tüm gelirlerini konut kredisi taksiti olarak ödemesi durumunda, bir ev satın almak için gereken paradan sadece beşte biri kadar kredi çekebilirler. Kalan miktar oldukça büyük olduğu için asgari ücretlilerin ev sahibi olma imkanları neredeyse yok denecek kadar az.

**VADELER UZUYOR!**

Bankalar, konut kredilerini en fazla 120 ay vadeli olarak kullandırabiliyorlar. Bu da kredi taksitlerinin on yıla kadar uzanması anlamına geliyor. Daha uzun vadeleri tercih etmek isteyenler maalesef bunu yapamıyorlar. En uzun vade on yıl olduğu için tüm planlamaların buna göre yapılması gerekiyor.

**1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYETLERİ**

Akbank’tan 1 milyon TL konut kredisi kullanacak olanlar, aylık yüzde 2,99 faiz oranıyla hesaplanan kredi maliyetleriyle karşılaşıyorlar. 120 ay vadeli bir kredi için Akbank’ta ödenecek taksit miktarı 30.798 TL oluyor.

ING Bank ise aylık yüzde 2,84 faiz oranıyla konut kredisi veriyor. 10 yıl vadeli 1 milyon TL konut kredisinin aylık taksiti ING Bank’ta 29.421 TL olarak hesaplanıyor.

İş Bankası, konut kredilerinde aylık yüzde 2,87 faiz oranı uyguluyor. 120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisi bu bankada aylık 29.696 TL olarak uygulanıyor.

Halkbank da aylık yüzde 2,99 faiz oranıyla konut kredisi veren bankalar arasında yer alıyor. 120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisi için bu bankada aylık 30.798 TL taksit ödenmesi gerekiyor.

Konut kredisi taksitlerini hesaplamak için en iyi bankalar

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.