EkonomiGenelTürkiye

Borsa Endeksi Rekor Kırmaya Devam Ediyor: Uzmanlardan Uyarılar

Borsa İstanbul Yatırım Fonlarına İşaret Ediyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftaya 7.795 puanla ‘rekor seviye’ olarak başladı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran sektör ise inşaat sektörü oldu.

Yatırım uzmanı Ali Ağaoğlu, haberlerin aksine aslında borsada rekor seviyede olunmadığına dikkat çekti. Ağaoğlu, Ekonomim gazetesinin ‘Şans Sohbetleri’ programında borsaya ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, borsayla ilgilenenler için yatırım fonlarına işaret etti.

Ağaoğlu’nun borsa hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

“Rekor dediğimizde, benim için 5,1 dolar düzeyinin aşılmasıdır. Şu anda yaşananlar, TL bazında rekorlar. Ancak bu rakamların içinde enflasyon etkisi de bulunuyor.

Endeks henüz 3 doları göremedi. Daha önce ise 5,1 dolar seviyesinde üç kez zirve noktasına ulaştı. Ben TL bazında gelinen seviyelere rekor demem. Ayrıca, faizde bir istikrar sağlanmadan borsada fiyatların sağlıklı oluşmadığını düşünüyorum. Bu yüzden hisse senetlerini tek tek takip etmek yerine, borsadaki yatırım fonlarını tercih etmek daha sağlıklı bir seçenek olabilir. Bu fonlar en yüksek getiriyi sağlamayabilir ama borsa endeksiyle paralel bir getiri sunar ve en azından enflasyondan korunmanızı sağlar.”

Borsa İstanbul’da olan gelişmeleri değerlendirirken yatırım fonlarının önemi göz ardı edilmemelidir. Yatırımcılar, borsadaki dalgalanmalardan korunmak ve daha sağlıklı bir yatırım stratejisi izlemek için bu fonları değerlendirebilirler. Diğer yatırım araçlarına göre belki en yüksek getiriyi sağlamasa da, borsa endeksine paralel bir getiri sunarak enflasyon riskine karşı korunma imkanı sağlamaktadır. Yatırımcılar, uzmanların önerileri doğrultusunda doğru yatırım kararları alarak finansal hedeflerine ulaşabilirler.

Borsa Endeksi Rekor Kırmaya Devam Ediyor: Uzmanlardan Uyarılar

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.