EkonomiGenelTürkiye

Kış Aylarında Elektrik ve Doğalgaza Çift Haneli Zam Geliyor!

Elektrik ve doğalgaza Çift Haneli Hatırı Sayılır Zam Açıklandı! Bu Kış Faturalar Alev Alacak

Elektrik ve Doğalgaza Zam Var Mı, Ne Kadar, Kaç TL Zam Gelecek?

Elektrik ve doğalgaz sektöründe beklenen zam haberleri sonunda açıklandı. Milyonlarca çalışan, 2024 Ocak zammı için yapılacak açıklamayı beklerken, 17 milyon emekli ise Ekim ayında yapılacak ara zam için umutlu bekleyiş içerisindeydi.

Maaş zamları henüz kesinleşmemişken, pek çok ürün ve hizmete zam gelmeye devam ediyor. Ne yazık ki elektrik ve doğalgaz faturaları için de bir zam haberi geldi. Halk TV yazarlarından Olcay Aydilek’in haberine göre, elektrik ve doğalgaz faturalarına rekor bir zam yapılacak.

Olcay Aydilek’in haberinde belirttiği gibi, 1 Ekim 2023 Pazar gününden itibaren geçerli olmak üzere elektrik ve doğalgaz tarifeleri yeniden belirlenecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından zam kararı çıkması oldukça olası görünüyor.

Aydilek’in yazısında belirttiği gibi, “Sektöre göre, elektrik ve doğalgazda belli bir miktar zam gereksinimi bulunuyor. Elektrik şirketleri, enerji yönetimine, yüzde 20-30 aralığında bir zammın gerekli olduğu mesajını iletiyor.” Bu iddiaya göre en az yüzde 20-30 arası bir zam gelecek.

Uşak, İzmir, Denizli, Aydın, Kütahya, Manisa, Eskişehir, ve Bilecik gibi şehirlerde de alarm durumu ilan edildi. Bu durum, vatandaşların elektrik ve doğalgaz faturalarının gelecek zammı konusunda daha da endişelenmelerine neden oluyor.

Aynı zamanda Aydilek, doğalgaz faturalarına da hatırı sayılır bir zam geleceğini iddia ediyor. “EPDK, 21 Eylül Perşembe günü olağan toplantısını yaptı. Kurum, BOTAŞ’a doğalgaz borcu biriken üç şehiriçi dağıtım şirketinin durumunu ele aldı. Toplantıdan, doğalgaz sektöründe dengeleri değiştirecek, taşları yerinden oynatacak bir karar çıktı” diyerek BOTAŞ’a borcu olan şirketlerin yönetimlerine el konulabileceğini belirtiyor.

Bu zam haberleri, 1 Ekim tarihinde Resmi Gazete ile yayımlanacak EPDK tarifeleri ile doğrulanacak. Elektrik ve doğalgaz kullanıcıları, gelecek dönemde daha yüksek faturalarla karşılaşabilirler. Bu durum, vatandaşların alım gücünün büyük ölçüde düşmesine neden olabilir.

Kış Aylarında Elektrik ve Doğalgaza Çift Haneli Zam Geliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.