EkonomiGenelTürkiye

2022 Asgari Ücretinde Rekor Zam! Yeni Yılda İşçileri Bekleyen Gelişme

**2024 Asgari Ücreti Merak Edilenler ve Beklentiler**

**Asgari Ücret Miktarı Temmuz 2023 Zammıyla Yükseldi**

Asgari ücret miktarının 2024 yılında kaç TL olacağı merak ediliyor. Temmuz 2023 zammıyla birlikte asgari ücret miktarı 11.402 TL’ye kadar yükseldi. Ancak enflasyonun artmasıyla birlikte bu zam değeri iyice eridi ve geçim sıkıntısı çeken asgari ücretli vatandaşlar, yeni bir zammın beklentisi içerisine girdi. 2024 yılında yapılacak tek bir zam düşünüldüğünde, asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Ancak, bu rakamın yüksek olması bekleniyor. Çünkü daha önce yılda iki kez yapılan zamlar, enflasyonun altı aylık değerlendirilmesine göre gerçekleştiriliyordu. Yeni yılda yapılacak tek bir zamın, asgari ücretli kişilerin mağduriyetini önlemek adına uygun bir rakamla belirlenmesi gerektiği ortaya çıkıyor.

**2024 Asgari Ücret Açıklaması Ne Zaman Yapılacak?**

Türkiye’nin yeni ekonomi kadrosuyla birlikte yapılan kararlar ve OVP dönemi Kemer sıkma politikaları, 2024 asgari ücret açıklamasını merak ettiriyor. 2023 yılı aralık ayının başında ilgili toplantılar gerçekleştirilecek. İşçi, işveren ve kamu kesimi temsilcilerinin katılımıyla yeni Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Böylece Çalışma Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapılan toplantılar sonrasında, 2024 asgari ücreti açıklanacak. Aralık ayının sonuna doğru ise asgari ücret netleşecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda maaş zammının artık enflasyon beklentisine göre gerçekleştirileceğini açıkladı.

**Net Rakam 18.000 TL’ye Çıkıyor**

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın hazırladığı enflasyon raporuna göre, yeni asgari ücret 2023 yılının sonunda %58 oranında hesaplanmaktadır. Buna göre, mevcut 11.402 TL’lik asgari ücret miktarı yerine, iddialara göre asgari ücret 6.313,16 TL artarak 18.015 TL’ye kadar çıkacak. Bu net rakam, gelecek yılda beklenen asgari ücretin oldukça yüksek olacağına işaret etmektedir.

2022 Asgari Ücretinde Rekor Zam! Yeni Yılda İşçileri Bekleyen Gelişme

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.