EkonomiGenelTürkiye

SGK SSK, Bağkur emekli maaşı %63 artışla yeni tabloya göre belirlendi! En düşük emekli maaşı 13.815 TL olarak açıklandı!

**Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam İçin Harekete Geçildi**

Emekli maaşlarına yapılacak zam düzenlemesi için çalışmalar hızlandırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda, emekli maaşlarındaki artışlar üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. Ekim ayında emekli maaşlarına zam yapılması planlanırken, bu dönemde 3. bir emekli ikramiyesi ihtimali de değerlendirilmektedir. İşte SSK ve Bağkur emekli maaşları hakkında en yeni gelişmeler…

**Enflasyon ve Refah Payı Artışı Emekli Maaşlarını Etkiledi**

Temmuz ayında milyonlarca emekliye enflasyon ve refah payı artışı yapıldı. Ancak özellikle taban maaş alanlar için yeni bir çalışma gündeme gelmiştir. Bu noktada birkaç formül üzerinde durulmaktadır.

Emekliler ve memurlar her yıl ocak ve temmuz aylarında maaş artışı almaktadır. Bu artışlarda 6 aylık enflasyon oranı belirleyici rol oynamaktadır. SSK ve Bağkur emeklileri, 6 aylık enflasyon oranı kadar artış almaktadır.

Memur emeklileri ise toplu sözleşmede belirlenen zam oranı ile birlikte enflasyon farkını maaşlarında görmektedir.

Başta düşük aylıklar olmak üzere emekliler için ara zam formülü gündeme gelmiştir.

Önümüzdeki Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri, enflasyon oranında zam almaktadır. Memur emeklileri ise toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı ile maaşlarını yükseltmektedir.

Ancak bir iyileştirme de gündemdedir.

Bu iyileştirme Ocak ayında yapılması yanı sıra, öncesinde de hayata geçirilebilir. Özellikle Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte konunun Meclis gündemine geleceği beklenmektedir.

**Seyyanen Artış ve Refah Payı Uygulaması**

Gündeme gelen formüllerden biri seyyanen artıştır. Özellikle 7.500 TL’nin altında maaş alanlar için belirlenecek bir miktar ile seyyanen artış yapılması düşünülmektedir. Geçtiğimiz ay memurlara 8.077 TL seyyanen artış yapı

SGK SSK, Bağkur emekli maaşı %63 artışla yeni tabloya göre belirlendi! En düşük emekli maaşı 13.815 TL olarak açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.