EkonomiGenelTürkiye

Ankara’da yumurta fiyatları artış gösterdi: Tanesi 5 liraya yükseldi!

Yumurta Fiyatları Uçtu: Enflasyon ve Maliyetler Etkiliyor

Enflasyon ve Maliyet Artışı Gıda Fiyatlarını Vurdu

Türkiye’de yüksek enflasyon, hammadde ve işçilik gibi birçok faktör, üreticilerin giderlerini doğrudan etkilemektedir. Bu durum, yem, enerji, ambalaj ve nakliye gibi kalemlerdeki maliyetleri de artırmaktadır. Özellikle yem, enerji, ambalaj ve nakliye maliyetlerinin yükselmesi, gıda maddelerine sürekli zam gelmesine neden olmaktadır. Yumurta fiyatları da bu artıştan etkilenmiştir.

Yumurta Fiyatları Artış Gösterdi: Paketler Küçüldü

Çiftlik sahipleri, maliyet artışlarını karşılamak için yumurta boyutunu küçültmüşlerdir. Bu durum, marketlerin de paketlerde düzenleme yapmasını gerektirmiştir. Eskiden 30’lu olan yumurta paketleri, şimdi sadece 20’li şekilde satılmaktadır. Bu değişiklikler neticesinde organik yumurtaların da fiyatları artış göstermiştir. Köy yumurtası olarak da bilinen organik yumurtanın tanesi artık 5 lira olmuştur.

Marketlerde Fiyatlar Dalgalanıyor

Marketlerdeki yumurta fiyatları, çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. Bazı marketlerde bir düzine yumurta fiyatı 80 liraya kadar çıkmıştır. Organik yumurtaların fiyatı ise düzine başına 150 liraya kadar yükselmiştir. Yumurta fiyatlarının 4 liraya kadar çıkması ülke halkını zor durumda bırakmaktadır, özellikle aileler ve öğrenciler bu durumdan olumsuz etkilenmektedir.

Vatandaşların Yumurta Fiyatlarındaki Sıkıntısı

Halime Sarı adlı bir vatandaş, yumurta fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getirerek, “Biz her hafta 30 tane yumurta tüketiyoruz. Sabah kahvaltısında, kek ve börek yaparken de kullanıyoruz. Aylık 4 paket yumurta masrafımız en az 300 lira oluyor” şeklinde sıkıntısını ifade etmiştir.

Köy Yumurtası Tercih Ediliyor

Emine Koç ise 2 çocuğuna günde bir köy yumurtası yedirdiğini belirtmiştir. Kendisi marketlerde satılan yumurtaları tercih etmediğini ifade eden Koç, “Köy yumurtası daha sağlıklı olduğu için tercih ediyoruz. Ancak köy yumurtaları market fiyatlarına göre oldukça pahalı” diye dert yanmıştır.

Ankara'da yumurta fiyatları artış gösterdi: Tanesi 5 liraya yükseldi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.