EkonomiGenelTürkiye

“Resmi Gazete’de Yayımlanan Zam Haberi: Ücretlere Yüzde 50 Artış!”

Resmi Gazete’de 00.01’de yayımlandı! O ücretlere yüzde 50 zam yapıldı

Son dakika haberleri! 24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan yönetmelik kapsamında ödenen bazı ücretlerde artışa gidildi.

SGK Sağlık Uygulama Tebliği’nde Değişiklik

MADDE 1- 24/3/2013 tarihli ve 28597 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin 2.4.4.C numaralı maddesinde aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır.

Doktor Muayene Ücretlerine Yüzde 50 Zam

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ kapsamında vatandaşın cebinden çıkan muayene ücretlerine yüzde 50 oranında zam geldi. Alınan karara göre, Acil Tıp, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları gibi bazı uzmanlık dallarının yer aldığı muayene ücretlerinde yüzde 50 zam yapılarak, yeniden düzenlenmesine karar verildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından yayımlanan tebliğ kapsamında hastaneye giden kişilerin ödemiş oldukları ayaktan muayene ücretlerine ortalama yüzde 50 oranında zam gelmiş oldu. Söz konusu tebliğde belirlenen maddeler için uygulama tarihi 3 Eylül 2023 olarak ilan edilirken diğer tüm hükümler ise yayımı tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş olarak kabul edilmiş oldu.

SGK Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından yayımlanan tebliğde yer alan değişiklikler ile birlikte muayene ücretlerinde önemli bir artış gerçekleşti. Bu değişiklikler, özellikle Acil Tıp, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları gibi uzmanlık dallarında faaliyet gösteren sağlık kurumları ve hastaneleri etkileyecek bir şekilde yapıldığı görülüyor.

Vatandaşlar artık bu uzmanlık alanlarına ait muayene ücretlerini ödemek durumunda kalacaklar ve bu durum sağlık hizmetlerinin maliyetini artıracaktır. Yapılan düzenlemelerle birlikte vatandaşlar için sağlık hizmetlerinin maliyeti de artmış olacak.

Gelen zamlar sağlık hizmetlerinde de fiyat artışına giderken vatandaşın muayene ücretleri de artmış oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.