EkonomiGenelTürkiye

PTT’den Ağustos Ayında Süper Kampanya! 5.000 TL’lik Nakit Sizin Olsun!

# Evde Bakım Maaşı: Ağustos Ayı Ödeme Tarihi ve Miktarı

Evde Bakım Maaşı ve Sosyal Yardımlar

Sosyal yardımlar kapsamında düzenli olarak ödenen evde bakım maaşı, memur ve emekli zamlarıyla birlikte artış gösterdi. Yeni asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte, ailelere destek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapılan yardım ödemeleri de arttı. Evde bakım maaşı da bu artan ödemeler arasında yer alıyor.

Ağustos Ayında Ödeme Yapılacak

Evde bakım maaşı, her ayın 15’i ile 31’i arasında ödenmektedir. Temmuz ayında, evde bakım maaşları 15 Temmuz tarihinde hak sahiplerine ulaştırılmıştı. Ancak, bu ay itibariyle ödemelerin miktarı artmış durumda.

Yeni Ödeme Miktarları

Yapılan zamlarla birlikte evde bakım maaşları da artış gösterdi. Yaşlılık maaşı 1997 TL’den 2.348 TL’ye yükseldi. %40 ile %69 oranında engelli olanlara yapılan maaş ödemeleri 1.594 TL’den 1.874 TL’ye çıktı. %70 ve üzeri ağır engeli bulunan bireylerin maaşı ise 2.392 TL’den 2.811 TL’ye yükseltildi.

Evde bakım maaşı miktarı da yapılan düzenlemelerle birlikte artırıldı. Memur ve asgari ücretli maaşlarındaki artışlarla birlikte, evde bakım maaşı miktarı şu anda 5.098 TL’ye çıkmış durumdadır. Bu zam miktarıyla birlikte, evde bakım maaşı ödemeleri 15-31 Ağustos tarihleri arasında hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacak.

PTT'den Ağustos Ayında Süper Kampanya! 5.000 TL'lik Nakit Sizin Olsun!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.