EkonomiGenelTürkiye

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına EYT müjdesi!

**Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına EYT Müjdesi! Erdoğan Devreye Girdi, Tarih Verildi…**

**Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına EYT Müjdesi! Erdoğan Devreye Girdi, Tarih Verildi…**

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının emeklilik mücadelesi sona eriyor. AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifi ile 8 Eylül 1999 ve öncesi ilk işe giren kişiler için emeklilikte yaş şartı iptal edildi ve prim gün sayısı ile hizmet yılı dolan kişilere emekli olma imkanı sağlandı.

**Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarını EYT Tepkisi!**

Ancak bu düzenleme, staj ve çıraklık sigortası yapan kişileri kapsam dışı bıraktı. Bu durum büyük bir tepkiye yol açtı ve hükümet üzerinde baskı oluşturdu. CHP, 2023 genel seçimleri öncesinde bu kişilere EYT sözü verirken, AK Parti yetkilileri de benzer açıklamalarda bulundu.

**EYT’de Son Dakika Gelişmesi! Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Dikkat…**

Akdeniz Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Mehmet Doruk, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile yeni bir görüşme gerçekleştirdi. Doruk, görüşmede Palandöken’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sorununu çözmek konusunda ilgili olduğunu aktardı ve sorunun Ekim ayında çözüleceğini iddia etti.

**Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Karar Bekleniyor**

Doruk, konuyla ilgili son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceğini belirtti. Ayrıca, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına ilişkin düzenlemenin torba yasa içine alınabileceği ifade edildi. Bu durumda, 8 Eylül 1999’da ilk işe giren staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının da EYT kapsamına dahil edilerek erken emekli olabilecekleri belirtiliyor.

**Borçlanma Yoluyla Emeklilik İmkanı**

Bu kişilere EYT kapsamında emekli olma imkanı sağlanması için borçlanma imkanı da bekleniyor. Ancak son karar ve süreç hakkında nihai sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemesi bekleniyor. Vatandaşlar ise kendilerine verilen sözün seçimden önce yerine getirilmesini istiyor.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına EYT müjdesi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.