EkonomiGenelTürkiye

SPK, ebebek’in halka arzını onayladı.

Borsa İstanbul’dan Şirket Onayları ve Halka Arzlara İzin

SPK Tarafından Onaylanan Şirket İşlemleri

Borsa İstanbul Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre, ebebek isimli şirketin hisselerinin halka arzına ilişkin başvurusu onaylanmıştır. Bu onay ile ebebek’in hisseleri 46,50 lira fiyatından halka arz edilecektir.

Aynı şekilde, Alfa Solar Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 322 milyon TL, Gediz Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 23 milyon 328 bin TL, Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 576 milyon 137 bin 499 TL bedelsiz sermaye artırımı için izin verilmiştir.

Ereğli Tekstil Turizim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 1 milyar 500 milyon TL, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 2 milyar 500 milyon TL, Suzuki Motorlu Araçlar Pazarlama AŞ’nin 470 milyon TL, Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin 340 milyon TL, Ulusal Faktoring AŞ’nin 340 milyon 500 bin TL, Deva Holding AŞ’nin 1 milyar 500 milyon TL, Türk Traktör ve Ziraat Makineleri AŞ’nin 1 milyar TL, ALJ Finansman AŞ’nin 610 milyon TL, Mercedes Benz Kamyon Finansman AŞ’nin 2 milyar 600 milyon TL, Türkiye Garanti Bankası AŞ’nin 2 milyar dolarlık borçlanma aracı ihraç başvurusu da onaylanmıştır.

Bunun yanında, Phillip Portföy Yönetimi AŞ’nin Phillip Portföy Yönetimi AŞ Fon Sepeti Şemsiye Fonu’nun kuruluşuna izin verilmesi ve Letven Capital Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin yatırım fonlarının kuruluşlarına izin verilmesi ve katılım paylarının ihracına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması talepleri de olumlu karşılanmıştır.

İdari Para Cezaları ve Suç Duyuruları

SPK’nın yaptığı inceleme sonucunda Alternatif Yatırım Menkul Değerler AŞ’ye ve Osmanlı Yatırım Menkul Değerler AŞ’ye, bilgi sistemleri bağımsız denetimi sonucunda tespit edilen mevzuata aykırılıklar nedeniyle sırasıyla 153 bin 708 lira ve 76 bin 616 lira idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Ayrıca yapılan incelemeler sonucunda, sermaye piyasası kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında, 3 kişiye toplam 153 bin 708 lira, Invest AZ Yatırım Menkul Değerler AŞ’ye 2021 yılında inceleme konusu dönemde müşterilere ait pay senetlerinin tevdi amacı dışında kullanılması nedeniyle 1 milyar 921 milyon 326 bin lira, A1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ’ye de 2020 ve 2021 yıllarında inceleme konusu halka arzlarda sermaye piyasası araçlarının satışını izahnamede belirtilen satış koşullarına ve ilgili mevzuattaki diğer kurallara uygun olarak gerçekleştirmemesi nedeniyle 6 milyar lira idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Ayrıca, Türkiye’de yerleşik kişilere internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 39 internet sitesine erişimin engellenmesi için SPK tarafından hukuki işlemlerin yapılması kararı alınmıştır.

SPK, ebebek'in halka arzını onayladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.