EkonomiGenelTürkiye

Altın Yatırımlarına Dikkat: İslam Memiş’ten Uyarı

Ünlü ekonomist ve yatırım uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının başında en çok kazandıran yatırım aracı olan altın hakkında önemli uyarılar yaptı. İslam Memiş’in yatırımcılar için tavsiye ve bilgileri şu şekildedir.

İslam Memiş, yatırımcıların ons altın için %50-%50 bir şekilde alım yapmaları gerektiğini belirtiyor. Yani riski dengeli bir şekilde dağıtmaları gerekiyor. Kendisi, yıl sonuna kadar ons altın fiyatında 2150-2350 bandını öngörüyor. Ayrıca dolar endeksinin 92-94 bandına gerileme yaşayabileceğini ve bu gerilemenin ons altın fiyatını olumlu yönde destekleyeceğini tahmin ediyor.

Gram altın konusunda ise İslam Memiş, ekran fiyatı ile serbest piyasalardaki fiyatlar arasındaki farklara dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Bir yatırımcı, ekranda 1700 TL olan gram altını serbest piyasada 1720 TL’ye görebilir. Bankaların makas aralıkları da farklılık gösterebilir.

Altın borcu olan ve yatırım yapmayı düşünen kişilere ise İslam Memiş uyarıyor. Düşüşlerin kalıcı olmadığını belirten Memiş, özellikle önümüzdeki yıl düğün planları yapan veya altın borcu olanların 2024 yılında 2000-2500 aralığında bir fiyatlamaya hazır olmaları gerektiğini söylüyor. Altın üzerinden borçlanmayı ise tavsiye etmiyor.

İslam Memiş, altın fiyatlarıyla ilgili olarak da tarihi bir işaret veriyor. Kendisi, 1700 TL civarında altın fiyatlarına geri çekilmelerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Gram altının TL fiyatında ağustos ayından itibaren yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini ve ilk aşamada 1750-1770 TL seviyelerine, yıl sonuna kadar da 1880 TL seviyelerine kadar yükselebileceğini öngörüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.