EkonomiGenelTürkiye

Kuyumcudan al haberi! İki fiyat tahmini gram altın için!

**Altın Piyasasında Fiyat Gerilemesi: Umutlar Ne Zaman Yükselecek?**

Altın piyasasında oldukça sancılı bir sürece daha girildi. Altın yatırımcıları, yeni bir fiyat gerilemesiyle karşılaşarak umutsuzluğa kapıldı. Altın fiyatlarındaki gelişmelerin neredeyse tamamı ABD ekonomisinden kaynaklanıyor. ABD’de enflasyonun tahminlerin üzerinde artması, ons altın üzerinde yeni bir baskı oluşturuyor ve bu baskının en az bir hafta daha etkili olacağı kesin gözüyle bakılıyor.

**FED’in Faiz Kararı Altın Piyasasını Etkileyecek**

Analistler, altın fiyatlarındaki yükselişler için FED’in faiz artırımına son vermesini bekliyor. Ancak henüz somut bir adım atılmadığı gibi FED, faiz artırımlarına devam ediyor. Bununla birlikte, FED artık faiz patikasında sona ulaştı ve ardından dünya genelindeki altın piyasası analistleri, altın rallisi için herhangi bir engel kalmadığını düşünüyor. Altın, son iki yıldır beklenen bir ralliye girmeye hazır olduğu bildirildi.

**Gram Altın Fiyatı Değerlendirmesi: Dikkatli Olun!**

Gram altın fiyatları hakkında bilgi veren Kapalıçarşı’da uzun yıllar kuyumcu esnafı olarak çalışan Süleyman Cebeci, altın piyasasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Cebeci, “Şu anda altın fiyatlarında bir yükseliş gözlemlemiyoruz. Gram altın 1.700 TL ile 1.710 TL arasında dalgalanıyor. Ancak bu fiyatların kalıcı olduğunu düşünüp yatırımlarını buna göre yönlendirenler kaybeder. Şu anda gram altın çok uygun fiyatlı. Bu seviyeden gram altın alan ve orta ve uzun vadede bekleyenler, paralarını inanılmaz derecede katlayabilirler. Bunu başka bir yatırım aracında elde etmek mümkün değil. Elinde yeterli parası olanlar, gözü kapalı gram altın alıp beklemelidir” şeklinde konuştu.

**İki Farklı Fiyat Tahmini!**

Fiyat tahminleriyle bilinen kuyumcu esnafı Süleyman Cebeci, gram altın için özellikle iki farklı fiyata dikkat çekti. “Altın fiyatlarının yükseleceğini, yılların tecrübesiyle ve piyasayı doğru okuyarak söylüyoruz. Gram altın fiyatı, az bir yükselişle geçiştirilmeyecek. 1-2 hafta sonra ons altında yükselişlerin başladığını göreceğiz ve ardından 2.000 dolar seviyesi aşılacak. Bu süreçte dolar kuru da yükselecek. Devlet bile dolar kurunun yıl sonunda 30 TL’yi geçeceğini söylüyor. Bu da demek oluyor ki gram altın, hem ons altından hem de dolar kurundan olumlu etkilenecek. Aralık ayı başlamadan önce 1.900 TL seviyesini göreceğimizi düşünüyorum. Ocak ayında ise gram altın 2.100 TL’nin altına düşer mi konusu tartışılacak” dedi.

Not: Bu değerlendirmeler yatırım yapmak için tek başına dayanak olarak kullanılmamalıdır. Yatırım yapacak kişiler, farklı kaynaklardan araştırma yapmalıdır. Bu haberde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kuyumcudan al haberi! İki fiyat tahmini gram altın için!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.