EkonomiGenelTürkiye

Yarın 7.646 TL Ödeme Hesaplara Yatacak! Bakanlık Açıkladı!

**Çalışma Bakanlığı, Düşük Gelirli Ailelere Çocuk Yardımı Programını Duyurdu**

**Çocuklar İçin 350 TL ile 650 TL Arasında Yardım Ödemeleri Başlıyor**

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamaya göre, Aile Destek Programı kapsamında düşük gelirli ailelere çocukları için sosyal yardım ödemeleri yapılacak. Ekim ayı itibarıyla başlayacak olan bu program kapsamında, ailelere 350 TL ile 650 TL arasında değişen miktarlarda yardım ödemeleri yapılacak. Toplamda 580 milyon TL’ye ulaşacak olan bu sosyal ve ekonomik destek ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanacak.

**Eğitim Yardımı Şehit ve Gazi Çocuklarına Verilecek**

Çalışma Bakanı Işıkhan, şehit ve gazi çocuklarına yönelik eğitim yardımlarının cuma günü itibarıyla başlayacağını duyurdu. 20 Ekim tarihinde 18,881 öğrenciye toplamda 205 milyon TL eğitim ve öğrenim yardımı sağlanacak. Bu yardımın miktarı, ilköğretim öğrencileri için 7,646 TL iken, ortaöğretim öğrencilerine 11,470 TL ve yükseköğretim öğrencilerine 15,293 TL olarak belirlenmiştir. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verilmiştir:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, açıklamasında şu sözlere yer vermiştir: “Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan çocukları ile harp-vazife malullerimize ve çocuklarına eğitim yardımı sağlıyoruz. Bu kapsamda, yılda tek sefere mahsus olmak üzere 18,891 öğrencimize toplamda 200,5 Milyon TL eğitim ve öğretim yardımı yapılacak.”

Yarın 7.646 TL Ödeme Hesaplara Yatacak! Bakanlık Açıkladı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.