EkonomiGenelTürkiye

FED Sonrası Altın Piyasası: İslam Memiş’in Açıklamalarıyla Gram Altın Değerinde Değişiklik!

FED Faiz Kararı Altın Piyasasında Neler Olacak? Uzman İslam Memiş Açıkladı

FED’in faiz kararının belli olmasının ardından herkes altın piyasasında nelerin olabileceğini merak etmeye başladı. FED’in kararı piyasalara nasıl yansıyacak? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

FED Faiz Kararı ve Altın Piyasası

FED’in beklenen bir faiz kararı almasının ardından İslam Memiş, “FED bekleneni yaptı. Altın fiyatlarını FED uzun bir süredir baskılıyordu. Bu baskı bazen faiz artırımları ile kuruldu bazen de söylemlerle. FED Başkanı Powell’in açıklamalarına göre 1 Kasım’da son defa 25 baz puanlık faiz artırımı yapıldıktan sonra bu süreç sona erecek. 2024 yılında ise olacağı söylenen faiz indirimlerini yapmanın hiç de kolay olmayacağını düşünüyorum. ABD gelecek yılı yüksek faizle sürdürecektir.” şeklinde konuştu.

Ucuz Altın ve Son Fırsat!

Kararın altın piyasasına etkilerini değerlendiren İslam Memiş, “FED’in kararı piyasa beklentilerine aykırı olmadığı için ons altında sert bir şekilde inişler veya yükselişler olmadı. Zaten piyasalar bu faiz kararını biliyordu ve bunu da fiyatlayarak pozisyonlarını almıştılar. Ancak altın üzerinde kurulan baskı bir miktar gevşeyecektir.

Eylül ayında ucuz altında son fırsat olduğunu ve Ekim ayında fiyatların yükseleceğini söylemiştik. Bu gelişmeler bizi doğruluyor. Ekim ayı ile beraber altın fiyatlarında sert yükselişler göreceğiz. Ons altında 2.000 dolar seviyesi test edilebilir. Hatta yükseliş için artık Ekim ayı bile beklenmeden şimdiden hareketlenme yaşanabilir. Pazartesi günü piyasaların açılması ile beraber altında yukarı yönlü sert ataklar göreceğimizi tahmin ediyorum.” dedi.

Gram Altın Fiyat Tahmini

Gram altın için ayrı bir parantez açan İslam Memiş, “Gram altında gösterge kur tarafından 1.685 TL, Kapalıçarşı tarafında ise 1.730 TL seviyelerinde fiyatlar görüyoruz. Gram altın da ilerleyen haftalarda fiyatını yükseltecektir. Altın borcu olan, düğün yapacaklar, altın yatırımı yapmayı düşünenler bu fiyatlardan alım yapabilirler. Bunlar son fırsatlar ve daha da gelmeyecek. Gram altın bu yılı 1.930 TL seviyesinden kapatabilir.” ifadelerini kullandı.

Altın alacaklara bir de fiyat uyarısı yapan İslam Memiş, “Altın alacaklara bir de uyarımız olsun. Altın üretimine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kota ve sınırlamalar getirilmişti. Bundan dolayı piyasada makas aralığı var. Bu nedenle kimse gösterge kur ile altın almaya çalışmasın, zaten alamaz böyle bir imkan yok. Herkes hesabını bu fiyatın üzerine 40-50 TL makas aralığını ekleyerek yapsın.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

FED Sonrası Altın Piyasası: İslam Memiş'in Açıklamalarıyla Gram Altın Değerinde Değişiklik!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.