EkonomiGenelTürkiye

Memurlara kira yardımı: Detayları ve miktarı

Memurlara Yapılan Zam Teklifi Memnuniyetsizlik Yarattı

Memur Sendikaları Zam Teklifinin Gözden Geçirilmesini İstiyor

Memurlar ile kamu işvereni arasında 2024 ve 2025 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Bu görüşmeler kapsamında memurlara yapılacak olan maaş zamları belirlenecek. Şu ana kadar memurlar, istedikleri zam teklifini alamadılar. Maaş zamları için pazarlıklar sürerken, hükümet tarafından açıklanan iki ayrı zam teklifi de memurların memnuniyetini kazanamadı.

Memurlar pazarlık masasında, 2 yılda toplam yüzde 110 oranında zam talep ettiler, ancak bekledikleri zam oranları henüz gerçekleşmedi. Hükümetin yaptığı 2 zam teklifi, memurların taleplerinin üçte biri kadar oldu. Bu nedenle, memur sendikaları zam teklifinin gözden geçirilmesini talep ediyorlar. Ayrıca, bazı sosyal haklar için de görüşmeler başlatıldı.

Kira Yardımı Talepleri Görüşülüyor

Memurların kamu işverenlerinden yeni toplu sözleşme taleplerinden biri de kira yardımı oldu. Her memura kira yardımı yapılması talep edilirken, Memur Sen 7.650 TL aylık kira yardımı talebinde bulundu. Ancak, hükümet henüz bu konuda herhangi bir teklif sunmadı. Kira yardımı konusundaki detayların Pazartesi günü belli olması bekleniyor.

Kira Yardımı Miktarı Belirsiz

Memurlara hükümetin önerdiği maaş zammı dikkate alındığında, 7.650 TL tutarındaki kira yardımı talebinin kabul edilmesinin mümkün olmadığı görülüyor. Hatta, kira yardımı yapılması bile garantili değil. En fazla 1.000 TL’lik bir bütçe ayrılması ihtimal olarak değerlendiriliyor. Hatta, teklifte kira yardımının hiç yer almayabileceği bile söz konusu olabilir. Bu merak, en geç 22 Ağustos’a kadar ortadan kalkmış olacak.

Memurlara kira yardımı: Detayları ve miktarı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.