EkonomiGenelTürkiye

2023 Ekim Ayı Sağlık Bakanlığı Personel Atama Kılavuzu

Sağlık Bakanlığı İş İlanları: Ne zaman, nasıl başvurulur?

Sağlık Bakanlığı, personel alımı için duyuru yayımladı. İş ilanı, Resmî Gazete üzerinden 25 Ekim 2023 tarihinde yayımlandı. 2023 yılı 2. ve 3. dönem atamaları için personel alım kadrosu açıklandı. Bu dönemlerde 65 – 72 yaş arasında olanlar için atama kurası yapılacak. Ayrıca, 2023 3. dönemde ilk defa ve yeniden atama kurası yapılacağı belirtildi.

Sağlık Personeli Alımı Hangi Unvanlarda Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman tabip, uzman diş tabibi, eczacı, diş tabibi ve uzman eczacı kadrolarına atama yapacak.

Sağlık Memuru Alımı Başvuru Koşulları

Başvuran personellerin, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Devlet hizmeti yükümlülüğü bulunmayan tabip ve uzman tabipler tarafından başvurular kabul edilecektir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında devlet hizmet yükümlülüğünü tamamlamış olan tabip ve uzman tabipler de başvuruda bulunabilir.

Diş tabibi ve eczacı adayları, mezuniyet tarihinden itibaren kura tarihine kadar başvuruda bulunabilirler.

Adayların kura tarihi itibariyle 65 yaşını doldurmuş ve 72 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Ayrıca, daha önce Sağlık Bakanlığı veya bağlı kuruluşlarda çalışmış olmaları da tercih sebebi olarak belirtilmektedir.

Personel Alımı Başvuru Şekli ve Süreci

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre, ek başvurular 25 Ekim 2023 tarihinde başlamıştır. Adaylar, başvurularını 30 Ekim 2023 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Başvurular, online olarak PBS üzerinden yapılacaktır. Şahsen veya posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir.

2023 Ekim Ayı Sağlık Bakanlığı Personel Atama Kılavuzu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.