EkonomiGenelTürkiye

Kuyumcu Tüyosu: Fiyatı Görmeden Altın Satmayın!

ALTIN YATIRIMCILARINA FİYATLARIN DÜŞMESİ İLE ALIM FIRSATI DOĞDU

ALTIN FIYATLARI DİPTE!

Altın piyasasında yaşanan şok fiyat gerilemesi ile altın yatırımcılarının hanelerine zarar yazmaya başladı. Ekim ayında altın fiyatlarının yükselmesi beklenirken piyasa ilk olarak Eylül ayında ortaya çıkan devasa zararı telafi etmeye çaba gösterecek. Altın piyasasında tam bir belirsizlik yaşanırken fiyatlar çoğu yatırımcıyı endişelendiriyor. Ons altında fiyat 1.848 dolar seviyesine kadar düşerken gram altın için iki ayrı fiyat öne çıktı.

GRAM ALTINDA ALIM FIRSATI!

Bankalar arası piyasalarda gram altın 1.629 TL’den işlem görürken fiziki altın piyasası olan kuyumcularda ise gram altın 1.684 TL’ye satılıyor. Bundan sonraki süreç için ise kuyumcu esnaflarından açıklamalar geldi. Altın fiyatlarını değerlendiren Kapalıçarşı kuyumcu esnaflarından Mehmet Sönmez, “Altın fiyatlarında bir düşüş olduğunu görüyoruz. Bunun nedeni bizim ülkemiz ile alakalı değil. Tamamen yurt dışı veri akışı ile fiyatlar düştü. Çin Merkez Bankası’nın müdahalesi olduğu söyleniyor. Ancak bunlar çok da bizi ilgilendirmiyor. Dolar kuru güçlü oldukça bu düşüşler sınırlı etki yapacaktır. Hatta bunlar alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Altın fiyatlarının düşüşünü fırsat olarak değerlendirip altın alanlar kazançlı olurlar. Gram altın şu anda olduğu fiyatı bir daha görmeyecek” dedi.

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Gram altın ile alakalı fiyat beklentilerini açıklayan Mehmet Sönmez, “Gram altın fiyatında şu anda meydana gelen düşüşlerden dolayı panikle satış yapanlar kaybederler. Hangi piyasada işlem yapılırsa yapılsın panik kaybettirir. Gram altında Bu ayın ortasından itibaren fiyatlar yükselecektir. Çifte yükseliş yaşanacağını göreceğiz. Hem ons altın yükselecek hem de dolar kuru artacak. Bu çifte yükseliş ile gram altında hızlı bir fiyat artışı göreceğiz.

Gram altın fiyatında bu ay 1.800 TL’nin aşılacağını göreceğiz. Bugünün fiyatını düşündüğümüzde 120 TL’lik bir fiyat artışından bahsediyoruz. Bu da ciddi biraz kazanç olacaktır. Aralık ayına gelindiğinde ise gram altının 2.000 TL’nin üzerine çıktığını göreceğiz. Gram altın yatırımı yapanlar veya şu anda gram altın alanlar bu yılı kar ederek kapatacaklar. Gram altın için bu yıl fiyat rekoru kırılacak” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kuyumcu Tüyosu: Fiyatı Görmeden Altın Satmayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.