EkonomiGenelTürkiye

İkamet şartı olmayan 71 zabıt kâtibi alımı başvuruları başladı.

Zabıt Katibi Alımı Başvuruları

Kamuya Zabıt Katibi Olarak Başvurmak İçin İşte Detaylar

Kamuya zabıt katibi olarak alım yapılacağı duyuruldu. Yüksek Seçim Kurulu, genel idari hizmetler sınıfında istihdam etmek üzere 39 şehirden 71 zabıt katibi alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Bu alımla ilgili KPSS şartının olduğu belirtildi.

Kamu Personeli Alımı Başvuru Kriterleri

Kamu kurumu tarafından yayınlanan güncel kılavuza göre, başvuruda bulunmak isteyen adayların en az lise veya dengi bir okuldan mezun olmaları gerekmektedir. Başvurular sadece Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olanlar tarafından yapılabilecektir. Ayrıca, adayların kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmaları ve kurum tarafından gerçekleştirilecek arşiv ve güvenlik soruşturmasında olumlu sonuçlar alınmış olmaları gerekmektedir. Son olarak, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almayan ve sabıka kaydı bulunmayan adaylar alıma başvurabilecektir.

Personel Alımı İçin KPSS Şartı

2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunlarının P – 94, önlisans mezunlarının P – 93 ve lisans mezunlarının ise P – 3 puan türünden en az 70 taban puan almış olmaları gerekmektedir. Bu nedenle, işe alınacak olan personellerin KPSS puanları önem taşımaktadır.

Devlet Personeli Alımı Başvuru Şekli ve Tarihi

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayımlanan ilana başvuruların 23 Ekim 2023 tarihinde başlayacağı belirtilmiştir. Adaylar başvurularını 31 Ekim 2023 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Başvurular online olarak https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacaktır.

İkamet şartı olmayan 71 zabıt kâtibi alımı başvuruları başladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.