EkonomiGenelTürkiye

Erken Emeklilik ve 3600 Ek Gösterge: Devletten Beklenen Müjde!

Ekim Ayında Yeni Yasal Düzenlemeler ve Sosyal Haklar

Meclis’in Ekim ayında açılmasıyla birlikte, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli yasal düzenlemelerin yapılacağı bekleniyor. 1 Ekim’de açılacak olan TBMM’ye gelecek olan ikinci torba yasada, Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması, kadınların sosyal güvence ve emeklilik haklarının sağlanması gibi konular ele alınacak. Ayrıca, Bağ-Kur’lu küçük esnafın prim indirimleri, taşeron işçilere kadro hakkı ve emekliye ara zam gibi konularında da düzenlemelerin yer alması bekleniyor.

Aile Koruma Kalkanı: Ev Kadınlarına Sosyal Güvence ve Erken Emeklilik

Aile Koruma Kalkanı Paketi kapsamında, ev kadınlarının sosyal güvencesinin sağlanması ve erken emeklilik imkanı sunulması planlanıyor. Bu paket kapsamında uygulanacak sistem, 4 aşamada yürütülecek. İlk aşamada, hiçbir sigortası olmayan veya çalışma imkanı bulamamış ev kadınlarının sosyal güvenceleri ve emeklilik hakları sağlanacak.

İkinci adımda, annelerin çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları düşünülüyor. Üçüncü adımda ise çalışan annelere yaş şartı ve prim desteğiyle erken emeklilik imkanı sunulacak. Son aşamada ise doğum borçlanması konusu ele alınacak ve doğum borçlanması ile prim kazanma imkanları üzerinde çalışılacak.

Ev Kadınlarına Devlet Destekli Sosyal Güvence

Sosyal güvencesi olmayan ve prim ödeyemeyen ev kadınları için sigorta sistemi devreye alınacak. Bu sistemle, anneler isteğe bağlı sigorta kapsamında sosyal güvenceye kavuşturulacak. Devlet, primlerin üçte birini karşılayacak ve ev kadınları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecek. Sosyal güvence sayesinde, ev kadınları aynı zamanda ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler. Ayrıca Bağ-Kur ve SSK primlerinin eşitlenmesi durumunda, kısmi emeklilik şartı olan 5400 gün, 4500 güne kadar düşürülebilecektir.

Bağ-Kur’lulara Erken Emeklilik İmkanı

Torba yasada beklenen bir diğer düzenleme, Bağ-Kur sigortalıları için olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 1 milyon Bağ-Kur’lu esnaf ve çiftçinin prim gün şartını 9000’den 7200

Erken Emeklilik ve 3600 Ek Gösterge: Devletten Beklenen Müjde!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.