EkonomiGenelTürkiye

T.C. Kimlik Numarasıyla Başvuran Çocuklu Ailelere 3.570 TL’ye Kadar Yardım

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI, SED ÖDEMESİNDE ZAM YAPTI!

SED Ödemesi ve İlgili Şartlar

SED ödemesi, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere çocuklarına maddi yardım sağlamak amacıyla yapılan bir destektir. Bu ödeme, ailelere çocuklarının okul masraflarını karşılamaları konusunda yardımcı olmaktadır.

SED ödemesinden faydalanmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen şartlara uygun olmanız gerekmektedir. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bu ödeme için gerekli olan şartları açıkladı. Sosyal Hizmetler kurumlarında koruma altında olan çocuklar, ekonomik yoksunluk nedeniyle risk altında olan çocuklar, yaş sınırlarını doldurduktan sonra sosyal hizmet kurumundan ayrılan çocuklar ve olağanüstü koşullar nedeniyle mağdur olan vatandaşlar bu ödeme hakkından faydalanabilecekler.

SED Ödemesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuruların e-devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılabileceğini duyurdu. Başvuruların değerlendirilme yetkisi sosyal ve ekonomik devlet hizmetlerine aittir.

%17.55 Zam Yapıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SED ödemelerine memur maaşı kat sayısına yapılan artış miktarı kadar zam yapmıştır. Zam öncesi bu ödeme tutarı 3.038 TL iken, yapılan zam sonrasında ödeme miktarı 3.571 TL’ye yükselmiştir.

T.C. Kimlik Numarasıyla Başvuran Çocuklu Ailelere 3.570 TL'ye Kadar Yardım

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.