EkonomiGenelTürkiye

Yeni Yardım Programında Hükümetten Ayda 7.445 TL Destek

Yaşlı Bireylere Sunulan Destek ve Hizmetler

65 Yaş Aylığı

65 yaşını dolduran, nafaka bağlanmamış veya bağlanması mümkün olmayan, bakımı yapılmayan ve belirli gelir sınırlarını aşmayan kişilere aylık 2.348 TL 65 yaş aylığı verilmektedir. Başvurular E-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılabilir.

Evde Bakım Desteği

Bakıma muhtaç yaşlılar için 5.097 TL evde bakım desteği sağlanmaktadır. Başvurular için engelli sağlık kurulu raporu ve gelir testi raporu gerekmektedir. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri veya E-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.

Vefa Programı Desteği

Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlılar ve engellilere ev ve kişisel temizlik hizmeti sunulmaktadır.

Sağlık Hizmeti

Bakıma muhtaç kişilere evde sağlık hizmeti ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Evde bakım desteği ise, bakıma muhtaç ve engelli kişilere yöneliktir. Bu destekten yararlanabilmek için belirli sağlık raporları ve gelir sınırları aranmaktadır. Engelli bireylerin heyet raporu almaları ve gelir sınırlarına uymaları gerekmektedir.

Ücretsiz Ulaşım

65 yaş üstü vatandaşlar şehir içi toplu taşımalardan ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Başvurular e-Devlet üzerinden veya ilgili kurum ve müdürlüklere yapılabilmektedir. Başvuruların sonuçları genellikle 1 ay içinde açıklanmaktadır. Bunun yanı sıra, yaşlıların temel ihtiyaçlarını karşılamaları ve sağlık hizmetlerine erişimleri de devlet tarafından sağlanmaktadır.

Bakım Devletten

Maddi imkanı olmayan yaşlılar huzurevi ve bakım evlerinde ücretsiz olarak bakılmaktadır. Ücretsiz ulaşım, sağlık hizmeti, bakım hizmeti gibi imkanlar da yaşlı bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla sunulmaktadır. Ayrıca, bakıma muhtaç yaşlılar için huzurevi ve bakım evlerinde ücretsiz bakım da sağlanmaktadır.

Yeni Yardım Programında Hükümetten Ayda 7.445 TL Destek

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.