EkonomiGenelTürkiye

Faizsiz 150 Bin TL Kredi Başvuru Süreci İllerde Proje

Kredi Başvuruları: Aile ve Gençlik Bankası Hakkında Son Gelişmeler

Aile ve Gençlik Bankası İçin Kanun Hazırlıkları Tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kamuya açıklanmayan kararları kamuoyuyla paylaştı ve aile ve gençlik bankasının kurulması için kanun hazırlıklarının tamamlandığını duyurdu. Bu doğrultuda, ilgili hazırlıkların kısa bir süre içerisinde meclise sunulacağını belirtti.

Evlenmeye Hazırlanan Gençlere Faizsiz Kredi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlilik hazırlığı yapan gençler için faizsiz 150 bin TL kredi verileceğini açıkladı. Konuyla ilgili şu sözleri kullandı: “Evlenecek gençlerin desteklenmesi projemizle ilgili çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki günlerde Aile ve Gençlik Bankası’na dair kanun teklifini Meclis’in takdirine sunacağız. Devlet gelirlerinin belirli bir kısmını buraya aktaracağız. Gençlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Bu uygulamayı pilot bölge olarak deprem bölgesinde başlatacağız.”

Öncelikli Başvurular Hangi İllerde Alınacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre, Aile ve Gençlik Bankası tarafından 150 bin TL kredi, başlangıçta depremden etkilenen 11 ilde verilecektir. Bu iller Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Diyarbakır, Adana, Kilis ve Elâzığ olarak belirlenmiştir.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Kanunun ekim ayında meclise sunulması beklenmektedir. Kasım ayında ise söz konusu bankanın kurulması hedeflenmektedir. Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasıyla beraber başvurular, 11 ilde kabul edilecektir. Diğer iller için ise başvuruların 2024 yılında başlaması ve yıl boyunca kabul edilmesi tahmin edilmektedir. Resmi açıklamalar için ücretsiz cep uygulamalarımızı indirerek bizi takip edebilirsiniz.

Faizsiz 150 Bin TL Kredi Başvuru Süreci İllerde Proje

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.