EkonomiGenelTürkiye

Kakulenin kilosu 1000 TL’yi aştı!

**ÖZEL HABER: ESRA SARI**

Doğal bitki ve baharat satışı yapan Hikmet Balta, pulbiber, karabiber, nane ve kimyon gibi çok tüketilen baharatların fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 100 zamlandığını dile getirdi.

**Baharat Fiyatlarında Artış Devam Ediyor**

Yüksek enflasyon sebebiyle baharat fiyatlarının da her geçen gün arttığını söyleyen Balta, baharat sektöründe yaz mevsiminde işlerin düştüğünü belirtti. Bu nedenle dükkanında az miktarda baharat bulundurduğunu ve baharatlar tükenmeye başladığında toptancıya giderek taze baharatları müşterilere sunmaya çalıştığını ifade etti. Ancak toptancıdaki fiyatları takip etmekte güçlük çektiklerini ve her hafta gittiklerinde baharat fiyatlarının arttığını belirtti.

**Kilo İle Baharat Alma Dönemi Bitti!**

Pulbiber, karabiber, isot ve nane gibi çok tüketilen baharatların fiyatlarının sürekli yükseldiğine dikkat çeken Balta, bu durumun hem vatandaşları hem de esnafı mağdur ettiğini söyledi. Baharat fiyatları hakkında şu bilgileri paylaştı:

– Karabiberin kilosu 250 TL,
– Pulbiberin kilosu 200 TL,
– Nane kilosu 150 TL,
– Karanfilin kilosu 750 TL,
– Kakulenin kilosu ise bin TL.

Balta, özellikle kakulenin fiyatının bin TL olduğunu ve bu baharatı daha çok Arapların tükettiğini belirtti. Ülkemizde de kullanılmasına rağmen kakulenin faydalarının pek bilinmediğine değindi. Kakule çayı yapılabildiğini ve yemeklere katılabildiğini ifade eden Balta, vatandaşların bu baharatı tanımadığı için satın almadığını ve artık gramla baharat aldığını vurguladı. Kilolu baharat almanın eskide kaldığını belirtti.

Balta ayrıca, baharat sektöründe fırsatçılık yapan esnafın da olduğuna dikkat çekti. Üretici ve tüketici arasındaki fiyat farkının giderek büyüdüğünü belirten Balta, baharat sektöründe bir durgunluk yaşandığını da ifade etti.

Kakulenin kilosu 1000 TL'yi aştı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.