EkonomiGenelTürkiye

Asgari ücrette rekor zam: İşte yeni zam oranı

YENİ ASGARİ ÜCRET RAKAMI 2024’TE

Yılbaşında asgari ücret, umutla beklenen zam rakamıyla ortaya çıkıyor. Temmuzda gerçekleşen yüzde 34’lük zamın enflasyonun altında kaldığı için, gözler şimdi yılbaşı zamında. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2024 zam tahminleri gelmeye başladı. Bu konuda görüşlerini paylaşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, net rakamlar hakkında bilgi verdi.

Temmuz ayında yüzde 34 artışla 11 bin 402 TL’ye çıkan asgari ücret, Ocak 2024’te enflasyona bağlı olarak artacak. Yılbaşı zamının, yerel seçimlere çok yakın bir tarihte yapılacak olması ve hükümetin temmuz ayında asgari ücret artışı yapılmayacağı açıklaması nedeniyle oldukça yüksek bir rakam olması bekleniyor.

OCAK AYINDA YAPILACAK ZAM TAHMİNLERİ

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir canlı yayında Ocak ayındaki zam hakkında tahminlerde bulundu. Orta Vadeli Program’da (OVP) yer alan yüzde 65 enflasyonun gerçekleşmesi durumunda, asgari ücrette yüzde 38’lik bir artış bekleniyor. Erdursun, “Asgari ücrette hükümet daha rahat olduğu için daha yüksek artışlar olmasını ister” şeklinde ifade etti.

YÜZDE 50’LİK ARTIŞ BEKLENTİSİ

Erdursun’a göre, yüzde 38’lik bir artış durumunda asgari ücret 15 bin 750 TL olacak. Ancak yüzde 50 civarında bir artış beklenirse, asgari ücretin 17 bin TL’yi aşabileceği düşünülüyor. Çünkü 2024’ten itibaren asgari ücrete zam yapılmayacağı açıklandı.

Asgari ücrette rekor zam: İşte yeni zam oranı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.