EkonomiGenelTürkiye

Erken emeklilik için EYT koşulları açıklandı!

Erken Emeklilik İçin Yeni Düzenlemeler Nelerdir?

Erken Emeklilik Şartları

4A, 4B ve 4C kapsamındaki emekliler için erken emeklilik formülleri, gün geçtikçe daha fazla araştırılan konu haline gelmektedir. Emekli olabilmek için belirli yaş, prim günü sayısı ve sigortalılık süresi gibi şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Ancak, son çıkan yasaya göre artık emeklilik yaşını beklemeniz gerekmeksizin erken emekli olabilirsiniz. Belirli şartların yerine getirilmesi durumunda kısmi emeklilik bile mümkün olabilecektir. İşte kimlerin erken emekli olabileceği ve erken emeklilik şartlarıyla ilgili tüm detaylar.

EYT Yasası ve Erken Emeklilik

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasasıyla beraber yaklaşık olarak 5 milyon kişi erken emeklilik hakkı kazanmıştır. EYT’den kaçıp yeni reformu bekleyen milyonlarca vatandaş bulunmaktadır. Ev hanımları, staj ve çıraklık mağdurları, 1999 sonrası sigortalananlar, bir gün bile primi eksik olan Bağ-Kur’lular, erken emeklilik hayali kurmaktadır. Ve sonunda beklenen haber gelmiştir. Tam 5 yıl erken emeklilik artık mümkün olacaktır. İşte erken emekli olmanın detayları.

Erken Emeklilik Şartları Açıklandı!

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde milyonlarca vatandaşa müjdeli haberi duyurmuştu. Yeni bir erken emeklilik reformu hayata geçirilecek ve bu reform ile birlikte çok sayıda vatandaş erken emekli olabilecektir. Yeni reformun detayları henüz tam olarak açıklanmamıştır çünkü TBMM henüz açılmamıştır. TBMM açılana kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuyla ilgili çalışmalarına devam edecektir. Ancak yapılan tahminlere göre staj ve çıraklık mağdurları, 1999 sonrası sigorta girişi olanlar, prim gün sayısı eksik olanlar, bu düzenleme sayesinde 3600, 4200 ve 5400 prim gün sayılarıyla emekli olma şansına sahip olabileceklerdir. Bağ-Kur’lular ise 1800 günlük bir prim gün avantajıyla karşılaşacaklardır.

Ev Hanımları için Erken Emeklilik Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev hanımları için isteğe bağlı sigorta ve erken emeklilik imkanı sunulacağını duyurmuştur. Ev hanımları kendilerine ait sigorta primlerini ödeyerek emekli olabilecektir. Üstelik devlet, bu primin ⅓’ünü karşılayacaktır. Çocuk sayısı ve evlilik süresi de erken emeklilik için etken olacaktır.

Erken emeklilik için EYT koşulları açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.