EkonomiGenelTürkiye

Asgari ücret, o ilde 15.884 TL’ye yükseltildi!

O ilde asgari ücret tamamen yeniden düzenlendi! En az işçi maaşı 15.884 TL olarak belirlendi – Temmuzun ilk haftasında, milyonlarca kişinin beklediği zam haberleri ardı ardına gelmiş, asgari ücret, emekli maaşları ve memur maaşları için zam oranları kesinleşmişti.

Emekliler en düşük zammı alırken, memurlar en yüksek maaş zammını aldı ve asgari ücrete ise yüzde 34 oranında zam yapıldı. Ancak yapılan zam oranları, maalesef enflasyonun üzerinde kalan enerji ve ulaşım zamları gibi pek çok zammın etkisiyle maaşlar henüz cebinize girmeden eridi. Şimdi Manisa’da yeni asgari ücret kararı açıklandı.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞÇİ MAAŞLARI TEMMUZ 2023 ZAMMI YÜZDE KAÇ, ZAMLI MAAŞLAR NE KADAR OLDU?

Manisa Büyükşehir Belediyesinde çalışan 4 bin 500 hizmet alım personeli, merakla beklenen zam pazarlığının sona erdiğini öğrendi. Zam oranı açıklayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yeni düzenlemeyle en düşük ücretimiz 15 bin 884 TL oldu. Bu, verebileceğimiz en düşük ücrettir. Personel sayımızın yüzde 61’ine tekabül eden 2 bin 700 çalışanımız ise ortalama 16 bin 624 TL gibi daha yüksek bir maaş alacak” dedi ve zam oranlarını kamuoyuna duyurdu.

Başkan Ergün, açıklamasında “Personelimizi hiçbir zaman enflasyonun altında bırakmadık ve sürekli olarak refah seviyelerini yükselttik. Umarım ülkemizin zorlu süreçten geçtiği bu dönemi birlikte atlatabiliriz. Bu vesileyle 2023 Temmuz ayından itibaren geçerli olacak yeni ücretlerin, değerli çalışanlarımıza ve onların sevdiklerine hayırlı olmasını diliyorum. Manisa’mıza sağladıkları katkılar ve emeklerinden dolayı tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İyi günler dilerim” dedi ve yeni zam kararını duyurdu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.