EkonomiGenelTürkiye

Asgari Ücrete Resmi Zam! En Düşük İşçi Maaşı 15.906 TL olarak Güncellendi!

Şehzadeler Belediyesi’nde İşçilere Yeni Zam Geldi

Asgari ücrete yeni zam! Resmi imza an itibari ile atıldı en düşük işçi maaşı 15.906 TL oldu – 2023 asgari ücret zammı için Temmuz ayı itibari ile ara zam ilan edilmiş ve yüzde 34 enflasyon zammı ile yeni maaş 11 bin 404 TL olarak ilan edilmişti.

Şehzadeler Belediyesi’nde Yeni Enflasyon Zammı Açıklandı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Hak-İş Manisa Şube Başkanı Okan Rahmi Polat’ın katılımıyla imzalanan ek protokol ile belediye işçi maaşlarında artışa gidildi. Şehzadeler Belediyesi’nde şirket personelinin en düşük maaşı yüzde 53 artışla 15 bin 906 TL, kadrolu işçi maaşı 17 bin 960 TL olarak belirlendi.

En Düşük İşçi Maaşı ve Kadrolu İşçi Maaşı Ne Kadar, Kaç TL Oldu?

Aynı şekilde, 14 kadrolu işçinin maaşı da en düşük 17 bin 960 TL olarak güncellendi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çalışanların emeklerine layık bir şekilde değerlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, “Belediye olarak her zaman çalışanlarımızın yanında olduk. Sendikamız ile imzalamış olduğumuz toplu sözleşme gereği personellerimize yapacağımız artışlar belirlenmişti. Ancak enflasyon farkı ile birlikte toplu sözleşmede bir güncelleme yaparak bu maaş artışını içeren en protokolü imzaladık.

Emekçilerimizin gayretleri, ilçemizin gelişimi için büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda, onların haklarını gözetmek önceliğimizdir. Belediyemizde çalışan bekar bir personelimizin maaşı 15 bin 906 TL olmuştur, bu rakamlar evli ve çocuk sayılarına göre değişiklik göstermektedir. Belirlemiş olduğumuz yeni ücretlerimiz tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Hak-İş Manisa Şube Başkanı Okan Rahmi Polat ise, işçi haklarının korunması ve iyileştirilmesi için yapılan bu tür protokollerin önemine dikkat çekerek, “İşçi sendikaları olarak emekçilerimizin haklarını aramaya devam ediyoruz.

Şehzadeler Belediyesi ile işbirliği yaparak işçi maaşlarının artırılmasını sağlamak, emekçi kardeşlerimize yönelik bir adım daha atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek varılan uzlaşı nedeni ile Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e teşekkürlerini iletti.

Asgari Ücrete Resmi Zam! En Düşük İşçi Maaşı 15.906 TL olarak Güncellendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.