EkonomiGenelTürkiye

Devletten İkinci El Volkswagen Golf, Skoda Fabia ve Peugeot 307 Araçlar, 195.000 TL Fiyatlarla Satışta!

Ucuz Araçlar: Türkiye’de Devlet Tarafından Satılan İkinci El Arabalar

HANGİ ARAÇLAR SATILIYOR?

Ticaret Bakanlığı, gümrükte kalan veya devletin kontrolünde bulunan çeşitli otomobilleri ucuz fiyatlarla satışa çıkarıyor. Bu otomobiller devletin elinde saklama maliyetinden kurtulmak ve ek gelir elde etmek amacıyla satılıyor. Ucuz araba arayanlar ise bu fırsatı değerlendirerek piyasadaki fiyatlardan daha uygun şartlarla araç sahibi olabiliyorlar.

SATIŞLAR NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışlarını e-ihale sistemini kullanarak gerçekleştiriyor. Vatandaşlar bu ihalelere istedikleri gibi katılabiliyorlar. İhaleye katılmak isteyenler, teklif verdikleri bedelin yüzde 10’unu geçici teminat olarak yatırarak ihaleye girebiliyorlar. İhale süresi sonunda en yüksek teklifi veren kişi, aracı satın alma hakkını elde ediyor.

EKSPERTİZ RAPORLARI GÖRÜLEBİLİR

İkinci el araç alırken en sık karşılaşılan sorun, aracın gerçek durumunun alıcı tarafından tam olarak görülememesidir. Ticaret Bakanlığı’nın sistemi ise bu sorunu ortadan kaldırıyor. Vatandaşlar, teklif vermeden önce ilgili araçlarla ilgili ekspertiz raporlarını inceleyebiliyorlar. Böylece aracın tüm kusurlarını gören vatandaşlar, tekliflerini buna göre yapabiliyorlar.

SATIŞ İLANLARI YENİLENDİ!

Ticaret Bakanlığı’nın ilgili web sitesi üzerinden yapılan araç satış ilanları düzenli olarak güncelleniyor. Yeni araçların ilanları yayınlandığında, vatandaşlar teklif verebiliyorlar. Bu sayede ikinci el araçların satış süreci başlatılıyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanlar arasında her bütçeye uygun araç seçeneği bulunuyor. Örnek olarak, 2004 model Peugeot 307 için 195.000 TL, 2007 model Volkswagen Golf için 212.500 TL ve 2003 model Skoda Fabia için 217.500 TL gibi fiyatlar belirlenmiştir.

Devletten İkinci El Volkswagen Golf, Skoda Fabia ve Peugeot 307 Araçlar, 195.000 TL Fiyatlarla Satışta!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.