EkonomiGenelTürkiye

Sigaraya zam, alkole DEV zam: Ayıltan 60 TL!

Sigaraya 5 TL Zam ile Tiryakiler Mağdur, Alkole de Rekor Zam Geldi! Seçimden sonra başlayan zam furyası, alkollü içecekler ve tütün mamullerini en çok etkileyenler oldu. İlk olarak enflasyon zammının ardından vergi düzenlemeleriyle birlikte fiyatlar sürekli artarken, bir zam haberi daha duyuruldu.

Geçtiğimiz günlerde sigara fiyatlarına paket başına ortalama 5 TL zam yapıldı ki bu zam sigara tiryakilerini oldukça sıkıntıya soktu. Alkollü içeceklere de gruplar halinde zam geldi ve önceki zam haberinden sonra EFE Rakı Grubu ürünlerine de zam yapıldı.

EFE RAKI GRUBUNA REKOR ZAM GELDİ! SARI ZEYBEK, EFE GOLD VE GÖBEK TEKİLA VERMUT LİKÖR BÜYÜK KÜÇÜK RAKI FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Alkollü içeceklere yönelik zam furyası hız kesmeden devam ederken, önce MEY Grubu’na ardından da EFE Rakı Grubu’na zam haberi geldi. Özellikle Sarı Rakı, Efe Gold ve Efe Göbek gibi popüler rakı markalarında fiyatlar yaklaşık %7 oranında zamlandı. Bu zam sonrasında bazı ürünlerde fiyatlar 60 TL’ye kadar arttı ve bu yeni fiyatlar tepki çekti.

EFE RAKI SARI ZEYBEK 70’LİK BÜYÜK RAKI VE KÜÇÜK RAKI FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Gelen zamlar sonrasında en ucuz köpüklü şarap fiyatı 825 TL’ye, vermut fiyatı 649 TL’ye ve likör fiyatı 1.095 TL’ye yükseldi. Tekila fiyatı ise 2.490 TL’ye fırlarken, votka almak isteyenlerin ödemesi gereken fiyat ise 1.850 TL olarak belirlendi.

Duziko üzüm kızı fiyatı 470 TL’ye güncellendi ve 70’lik Sarı Zeybek fiyatı 699 TL’ye, küçük rakı fiyatı ise 389 TL’ye yükseldi. Sarı Zeybek 3 meşe büyük rakı fiyatı 785 TL iken, serinin en son üyesi olan Sarı Zeybek Orijinal’in 70’lik büyük rakı fiyatı ise 745 TL oldu.

Sigaraya zam, alkole DEV zam: Ayıltan 60 TL!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.