EkonomiGenelTürkiye

Asgari ücrete rekor zam geliyor!

**2024 Asgari Ücreti: Ne Kadar Olacak? Enflasyonun Etkisi**

Asgari ücretin 2024 yılında ne kadar olacağı merakla beklenirken, temmuz 2023 zammıyla birlikte 11 bin 402 liraya çıkan asgari ücret, enflasyonun artmasıyla beraber eriyerek değerini yitirdi.

**2024 Asgari Ücreti: Önümüzdeki Yıl Ne Kadar Olacak?**

Asgari ücrette önümüzdeki yıl yalnızca 1 kez zam gerçekleşecektir. Bu kapsamda 2024 asgari ücreti ne kadar olacak sorusu, milyonlarca çalışan tarafından merak edilmektedir. Türkiye’nin yeni ekonomik kadrosu ile birlikte alınan kararlar, OVP süreci ve kemer sıkma politikaları kapsamında 2024 asgari ücretinin belirlenmesi beklenmektedir.

**2024 Asgari Ücreti: Belirlenme Süreci**

2023 yılı Aralık ayının ilk günlerinde işçi, işveren ve kamu kesiminin katılımı ile asgari ücret tespit komisyonu toplanacaktır. Çalışma Bakanlığı ev sahipliğinde başlayacak toplantıların sonunda 2024 yılı asgari ücreti belirlenecektir.

**2024 Asgari Ücreti: Enflasyon ve Zam Politikaları**

Aralık ayının sonunda asgari ücret belli olacaktır. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen gün katıldığı bir programda açıklama yaptı. Bakan Şimşek açıklamasında artık maaş zamlarının enflasyon beklentisine göre yapılacağını söyledi.

**2024 Asgari Ücreti: Tahmini Net Rakam**

TCMB, enflasyon raporuna göre asgari ücretin 2023 yılı sonunda yüzde 58 olarak gerçekleşeceğini belirtmektedir. Buna göre, 11 bin 402 TL olan asgari ücretin 6 bin 313,16 lira artışla 18 bin 15 liraya çıkacağı iddia edilmektedir.

Not: Yukarıda belirtilen tahmini rakamlar geçerlilikleri ve doğrulukları açısından kesin değildir. Belirtilen rakamlar, mevcut verilere dayanarak yapılan tahminlerdir. Resmi açıklamalar ve komisyon kararlarına göre asgari ücretin net rakamı belirlenecektir.

Asgari ücrete rekor zam geliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.