EkonomiGenelTürkiye

Türkiye’de 2023’te kaç milyon emeklinin SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığından aylık aldığı açıklandı

Türkiye’de Toplam Emekli Sayısı 2023 Açıklandı! SSK, BAĞKUR, Emekli Sandığı Dul ve Yetim Aylığı Kaç Milyon Emekli Var?

Temmuz ayında milyonlarca memur, emekli ve asgari ücrete zam pazarlığı yapıldı. Asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapılırken memurlara da enflasyona ek olarak seyyanen 8 bin TL zam verildi. Ancak en düşük maaş zammı emeklilere yapıldı.

Emeklilere Düşük Zam Yapıldı

Milyonlarca emekliye düşük zam yapılırken aynı zamanda kök maaş zammı nedeniyle en düşük emekli aylığı aynı seviyede kalmıştı. Emekli maaşlarına Temmuz zammı yüzde 25 olarak hesaplandı, fakat en düşük emekli aylığı 7.500 TL olarak belirlendi. Bu yapılan zam büyük tepki toplarken gözler hükümete çevrildi ve emekliler ara zam taleplerini gündeme getirdi.

Türkiye’de Kaç Milyon Emekli Var?

Yaşanan tartışmalar her geçen gün daha da alevlenirken Türkiye’deki emekli sayısı da merak edilmeye başlandı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, resmi rakamları açıkladı.

Erdursun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Haziran ayı verilerine göre ülkemizdeki emekli sayısı şu şekildedir:

  • SSK: 7.380.482
  • Bağ-Kur: 1.732.055
  • Emekli Sandığı: 1.618.855
  • Toplam: 10.731.392

Ayrıca 4.476.395 kişi dul, yetim, malul, sürekli iş göremezlik geliri almaktadır.” diyerek Türkiye’deki toplam rakamı açıkladı. Türkiye’de EYT sonrası emekli sayısının 17 milyon civarında olduğu tahmin ediliyordu. Dahil olmak üzere Türkiye’de SGK’dan maaş alan kişilerin toplamı 15 milyon 207 bin kişi olduğu belirtildi.

Türkiye'de 2023'te kaç milyon emeklinin SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığından aylık aldığı açıklandı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.