EkonomiGenelTürkiye

Ulusal Vefa Programı ÜCRETSİZ olarak 60 yaş üstüne açıklandı!

Ulusal Vefa Programı ÜCRETSİZ olarak 60 yaş üstü için açıklandı

Emeklilere artık ücretsiz hizmetler sunulacak

Ekonomik zorluklar nedeniyle zor günler geçiren emekliler için yeni bir destek programı açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımları Genel Müdürlüğü tarafından ortaya konulan Ulusal Vefa Programı, 60 yaş üzeri vatandaşlara yönelik ücretsiz hizmetler sunmayı hedefliyor.

Ulusal Vefa Programı nedir?

Ulusal Vefa Programı, yaşlı ve engelli vatandaşların ev temizliği ve kişisel bakımları gibi temel ihtiyaçlarının karşılandığı bir sosyal hizmet programıdır. Bu program, kendi öz bakımını yerine getiremeyen hastalar, ağır kronik hastalığı olan vatandaşlar ve 60 yaş üstü bireylerin evlerinde sunulan hizmetlerden yararlanmalarını sağlamaktadır.

Kimler programdan yararlanabilir?

Programdan faydalanmak için 60 yaş üstü bireyler, engelli vatandaşlar ve 3’ten fazla 16 yaşından küçük çocuğu olan tek ebeveynli aileler başvurabilir. Bu destek paketinden yararlanmak isteyen kişiler sadece kimlik belgesiyle başvuruda bulunabilirler.

Program kapsamında sunulan hizmetler nelerdir?

Söz konusu program dahilinde devlet, evlerde ücretsiz ev temizliği ve kişisel bakım hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler arasında saç kesimi, temizlik gibi günlük ihtiyaçlar yer almaktadır.

Bu destek programı, ekonomik sıkıntılar yaşayan emeklilere büyük bir rahatlama sağlayacak ve yaşlı ve engelli vatandaşların daha iyi bir yaşam sürmelerine yardımcı olacaktır.

Ulusal Vefa Programı ÜCRETSİZ olarak 60 yaş üstüne açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.