EkonomiGenelTürkiye

Emekli Ek Zamı: Son Dakika Yüzdesi ve Tarih Açıklandı!

Emekli Maaşlarına Ek Zammın Tarihi Ne Zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, emekli zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise emeklilerle ilgili çalışmalara başlandığını ve gereken adımların atılacağını belirtti.

Yeniden Bir Değerlendirme Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda emekli maaşları konusuyla ilgili bir değerlendirme yapacaklarını ifade etmişti. Yıl sonu itibarıyla emeklilerle ilgili yeni bir yaklaşımın söz konusu olacağını dile getirdi.

Çalışmalara Başlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatları doğrultusunda emeklilerle ilgili çalışmalara başladıklarını belirtti. Bugüne kadar vatandaşların taleplerine kayıtsız kalmadıklarını ve bundan sonra da kalmayacaklarını vurguladı. Gereken adımların atılabilmesi için tüm imkanları zorlayacaklarını ifade etti.

Emekli Ek Zam Oranları

En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkartılması ve emekli kök aylıklarına %25 zam yapılması düzenlemelerini içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bu doğrultuda;

SSK ve BAĞKUR emeklilerine %19,77

EMEKLİ SANDIĞI emeklilerine %17,55 zam yapılması konuşulmaktadır.

3 Sigorta kolunda maaş zamları ise hepsi için 6 aylık %25’e çıkarılacak.

Emekli Ek Zamı: Son Dakika Yüzdesi ve Tarih Açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.