EkonomiGenelTürkiye

Yeni Maaş Zamı: Emeklilere Müjdeli Haber Geldi! (SEO uyumlu site başlığı)

**Emeklilere Ek Zam Müjdesi İle İlgili Son Haberler – Yeni Tarih ve Rakamlar Belli Oldu**

Yeni ek zam haberleri, emekliler arasında Temmuz ayında beklenen zam miktarını alamayan milyonlarca kişinin geleceğe dair umutlarını canlandırdı.

Emeklilere ek zam için yeni kulis haberleri aktarılmaya devam ediyor ve hükümetin Ekim planı da gün yüzüne çıktı. Ankara’daki kulislerden AK Parti’ye yakın isimlerin aktardığı bilgilere göre, emeklilere yeni zam planının tarihi ve miktarı belli oldu. Ek zam müjdesi Ekim ayında duyurulacak, ancak zam yapılmış maaşlar Kasım ayında ödenecek.

**Emeklilere Ek Zam Müjdesi Ne Zaman Gelecek, Emekli Seyyanen Zammı Yapılacak mı?**

2024 yerel seçimlerinde, büyükşehir belediyeleri arasında başta Ankara ve İstanbul olmak üzere geri alınması planlananlar arasında yer alıyor. Muhalefet partilerinin iç çekişmelerine girerek liderlik savaşına tutuşması, iktidarın elini güçlendirirken, emeklilere yönelik seçim öncesi jest zam haberleri de sızdırılmış durumda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e tüm bütçe imkanlarını kullanma talimatı verdiği ifade ediliyor ve ilk rakamlar da kulislere yansıdı. İlk planlamaya göre, sadece en düşük emekli aylığına ek zam yapılacağı belirtildi. 2023 genel seçimlerinden önce de benzer bir adım atılmış ve en düşük emekli aylığı 5.500 TL’den 2.000 TL artışla 7.500 TL’ye yükseltilmişti.

**Hükümetten Tüm Emeklilere Ek Zam Müjdesi Ne Zaman Gelecek, Ara Zamlı Maaş Hangi Tarihte Yatacak?**

İkinci senaryoda ise, tüm emekli maaşlarına kademeli bir zam yapılacağı ifade ediliyor. Bu zam, en düşük emekli aylığını 10.000 TL’nin üzerine çıkaracak şekilde planlanmış, daha yüksek maaş alan emeklilere ise daha düşük oranda yansıtılacak. Zam, Ekim ayı içinde yapılacak ikinci kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. İlk zamlı maaşlar ise Kasım ayında hesaplara yatırılacak.

En düşük emekli aylığının ne kadar olması gerektiğini düşünüyorsunuz? Emeklilere ek zam ne zaman verilmeli? Emekliler, 7.500 TL maaşla geçinmekte zorlanır mı?

Yeni Maaş Zamı: Emeklilere Müjdeli Haber Geldi! (SEO uyumlu site başlığı)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.