EkonomiGenelTürkiye

Evi olmayanlar için devlet desteği: 500 Bin TL ödeniyor, ucuz konut kredisi sunuluyor!

Türkiye’deki Konut Krizine Devlet Destekleri

Ev Sahipliği Sorunu ve Yasal Düzenlemeler

Türkiye’de ev sahipliği oranı büyük bir sorun haline geldi. Kiracı sayısı artarken, yasal düzenlemeler gibi sınırlı önlemlerle bu sorun çözülemedi. Devlet tarafından farklı formüller devreye sokuldu ve vatandaşların ev sahibi olmaları odak noktası haline geldi. Devlet, bu amaçla vatandaşlara önemli imkanlar sunmaya başladı.

Ev Fiyatları Düşmüyor!

Ev fiyatları, talep nedeniyle herhangi bir ekonomik gelişme olsa bile düşme imkanı bulmamaktadır. Bu talebi kırmak için, evi olmayanların ev sahibi olmaları gerekmektedir. Bunun için de devlet desteklerinin devreye girmesi gerekmektedir. Vatandaşlar ev sahibi olmadıkça, satılık ve kiralık evlere olan talep yüksek olacak. Bu yüksek talep, fiyatları artırarak ekstra bir enflasyon yaratacaktır. Konut krizinin üstesinden gelebilmek için devlet yeni destekler sağlamaktadır.

Aile Bakanlığı’nın Destekleri

Aile Bakanlığı, barınma yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara özel bir destek sunmaktadır. İhtiyaç sahibi ve sağlıklı bir evde yaşama imkanı olmayan vatandaşlara ev satın almaları durumunda destek sağlanmaktadır. Bu destek için 500.000 TL tutarında bir miktar belirlenmiştir. Bu destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar, yeni bir konut satın aldıklarında bu desteği alabilirler. İhtiyaç sahibi oldukları için bu vatandaşlar, hiç evi olmayan vatandaşlar kategorisine girmektedirler.

Ucuz Konut Kredisi Kampanyası

İhtiyaç sahibi ailelere konut satın almaları için sağlanan 500.000 TL nakit desteği, bu aileleri ev sahibi yapmaya yeterli olmayacaktır. Bu nedenle ucuz konut kredisi kampanyası devreye girecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından duyurulan ve hazırlıkları yapılan konut kredisi kampanyası sayesinde, vatandaşlara 180 ay vadeli konut kredisi imkanı sağlanacak. Bu kredinin aylık faiz oranı ise yüzde 1,20 olacak. Hesaplamalara göre, 500.000 TL devlet desteği alacak olan ihtiyaç sahibi aileler, bu konut kredisiyle ev sahibi olabilecekler. Kira ödemelerini ise kredi taksiti olarak ödeyerek, kira derdinden tamamen kurtulacaklar.

Evi olmayanlar için devlet desteği: 500 Bin TL ödeniyor, ucuz konut kredisi sunuluyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.