EkonomiGenelTürkiye

“Yeni Torba Yasa ile Erken Emeklilik Kapısı Açıldı – ONAY ÇIKTI!”

SON DAKİKA: Erken Emeklilik Yasası Yürürlüğe Girdi

Erken emeklilik yasasıyla ilgili son dakika gelişmeleriyle milyonlarca insanın dikkatini çeken yeni yasa ile artık 50 yaşın altındakiler erken emeklilik imkanına sahip olacaklar. 2. torba yasa ile beraber annelere de güzel haberler var. Çalışan anneleri ilgilendiren karara göre devlet, annelere erken emeklilik müjdesi verdi. TBMM gündemine gelen yeni düzenlemeyle birlikte çalışan kadınlar, evlilik süreleri ve çocuk sayılarına göre erken emeklilik hakkını elde edecekler.

Çalışan kadınlara erken emeklilik müjdesi, yeni torba yasa ile birlikte geliyor. Bu yeni düzenleme, milyonlarca insanı kapsayan bir düzenleme olup TBMM gündemine sunulacak. Bu düzenleme sayesinde EYT’yi (Erken Emeklilik Talepleri) kaçıran vatandaşlar da erken emeklilik hakkı elde edecekler. Başta ev hanımları olmak üzere milyonlarca vatandaş, 50 yaşın altında emeklilik imkanına sahip olacaklar. Üstelik SSK, BAĞ-KUR ya da emekli sandığı mensubu olmanın bir önemi olmayacak. Herkese erken emeklilik kapısı sağlanıyor. Şartlar ve detaylar da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Son dakika erken emeklilik şartları ve merak edilen tüm detaylar haberimizde…

ERKEN EMEKLİLİK ŞARTLARI BELİRLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim beyannamesinde, ev hanımlarına erken emeklilik imkanı da yer almakta. Ev hanımları için öncelikle isteğe bağlı sigorta primi desteği sağlanacak. Bununla birlikte, emekli olmak isteyen ev hanımları, çocuk sayısı ve evlilik süresine göre daha erken emeklilik şansını elde edecekler. Devletin, ev hanımlarına sağlayacağı prim desteği üçte bir oranında olacak. Yani isteğe bağlı sigorta primi ödeyen ev hanımlarının priminin üçte birini devlet karşılayacak.

YENİ TORBA YASA İLE TBMM’YE GELİYOR

Ev hanımlarına erken emeklilik imkanı sağlayacak olan yeni kanun teklifi, torba yasa ile birlikte TBMM’ye sunulacak. Meclisin tatilde olması sebebiyle ev hanımlarını ilgilendiren kanun teklifinin, Ekim ayından itibaren TBMM gündeminde yer alması bekleniyor.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte ev hanımlarına yıpranma payı benzeri bir destek de sağlanacak. Böylece hiç çalışmasalar bile ev hanımları emeklilik hakkını elde etmiş olacaklar. Ayrıca ev hanımları için prim indirimi ve yaş şartının indirileceği planlanıyor. Yakın gelecekte düzenlemenin tüm ayrıntılarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.