EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaşları 10 bin 332 TL olacak! Ocak zam oranı kesinleşti.

Emekli Maaşlarına Ek Zam: Enflasyona ve Refah Payına İlişkin Güncel Durum

Oransal Artışlarla Emekli Maaşlarına İyileştirme Yapılacak

Emekli maaşlarına yapılacak ek zam, hem enflasyon hem de refah payını dikkate alacak şekilde gerçekleştirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat İşıkhan, emeklilere oransal artışla bir iyileştirme yapılacağını belirtti. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da Meclis’in açılmasıyla birlikte emekliler için ciddi bir iyileştirme yapılacağını duyurdu.

Yılsonu Enflasyon Tahmini Belirleyecek

Orta Vadeli Program’da belirlenen yılsonu enflasyon tahmini doğrultusunda, memur, işçi ve Bağ-Kur emekli maaşlarına toplamda %25 oranında zam yapılacak. En düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira olacak ve yıl başında artırılıp 10 bin 332 liraya yükselecek. Ayrıca, emeklilere verilen bayram ikramiyesi bin 100 liraya kadar çıkacak.

Emekli Zammı 3 Ocak’ta Açıklanacak

Emekli zammı, prim-aylık dengesizliğinin giderilmesi, refah payının veya seyyanen zamın yapılması temelinde belirlenecek. Emekli zammı, 7 bin 500 – 10 bin, 10 bin – 15 bin, 15 bin – 20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak uygulanacak. Emekliler, yeni yıl ile birlikte enflasyon zammıyla gelecek olan kesin artış oranını 3 Ocak’ta öğrenebilecekler.

Ocak Ayında Yürürlüğe Girmesi Bekleniyor

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, emeklilere yapılacak olan ilave zamın Ocak ayı itibarıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor. İyileştirme, refah payı dikkate alınarak oransal artış şeklinde gerçekleştirilmesi birinci seçenek olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, Ocak ayı beklenmeden ara bir zammın yapılması ve emeklilere memurlar gibi seyyanen bir artış yapılması da diğer seçenekler arasında yer alıyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

7 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığı, yıl başında artırılacak. Enflasyon artışına bağlı olarak %37,76 oranında zam yapıldığında, bu tutar 10 bin 332 liraya yükselecektir.

Emeklilere bayram ikramiyesi olarak ödenen bin 100 lira tutarındaki ödeme de artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için taban maaştan itibaren aylıklarda kademeli artış uygulanacak ve daha düşük maaş alan emeklilere verilen zam oranı daha yüksek olacak.

Kademeli Artış Gündemde

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için taban maaştan itibaren aylıklarda kademeli artış uygulanacak ve daha düşük maaş alan emeklilere verilen zam oranı daha yüksek olacak. Emekli maaşları, 7 bin 500 – 10 bin, 10 bin – 15 bin, 15 bin – 20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak belirlenecek. Emekli ve memur maaşlarının baştan sona değişeceği maaş zammıyla birlikte, refah payı ve seyyanen artışın da söz konusu olması beklenmektedir. Emekliler, kesin artış oranını yeni yılda enflasyon zammıyla birlikte 3 Ocak’ta öğrenecekler.

Emekli maaşları 10 bin 332 TL olacak! Ocak zam oranı kesinleşti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.