EkonomiGenelTürkiye

“CHP’li Özgür Özel: Tabanda yeni bir öfke var, değişim şart!”

**CHP’nin Geleceğine Yönelik Örgütlenme Modeli Konuşulmalı**

Cumhuriyet gazetesine konuşan Özgür Özel, iklim değişimini bir kişiye indirgemek yanlış olduğunu ve yeni bir örgütlenme modelinin gündeme alınması gerektiğini belirtti.

CHP içerisindeki parti içi meseleleri değerlendiren Özgür Özel, sonuçları yenilgi olarak görmeyenlerin parti tabanının duygusal durumunu anlamadığını ifade etti.

Özel, daha önce parti tabanında eşine az rastlanır bir öfke olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Bu sonucu yenilgi olarak görmeyenler, tabanımızın ve örgütümüzün duygusal durumunu da anlamamaktadır. Seçmenimiz ve tabanımızda yerel seçimleri de etkileyebilecek bir duygusal kopuş yaşandı. Daha önceki en ağır yenilgilerde bile, baraj altında kaldığımızda bile bu derecede bir öfke yaşanmamıştı. Bu durumun göz ardı edilmesi, partimizin geleceği ve yaklaşan yerel seçimler konusundaki endişelerimizi artırıyor. Tabanımızın duygusal durumunu anladığımızı onlara hissettirebilirsek, bu travmayı yenerek birlikte yeni bir mücadeleye başlayabiliriz.”

“Hızlıca Reform ve Devrimler Gerçekleştirmeliyiz”

Ana muhalefet partisinde değişimin gerekli olduğunu belirten Özgür Özel, hızlıca çalışmalara başlanması gerektiğini vurguladı.

“Parti örgütlerimizi, partimize yakın sivil toplum örgütlerini, üyelerimizi ve vatandaşları anlayışla ve sabırla dinlememiz gerekiyor. İlçe ve il kongrelerinin yapılması elbette bazı imkanlar sağlayacaktır, ancak seçim atmosferi sağlıklı tartışmalara engel olabilir. Bu durumda üyelerimizle danışma kurullarını özel gündemlerle toplamak, eleştirilerini ve önerilerini almak, yaşanan krizi çözmenin, travmayı atlatmanın ve yeni bir yol haritası belirlemenin yollarını aramalıyız. Eğer tabanın ve üyenin tepkilerini göz ardı edersek, geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir. Cumhuriyet Halk Partisi, üye sayısı açısından beklenenin çok altında kalmış durumda. Üyelerimizle sadece kongre salonlarında iletişim kurmamalıyız, doğal tabanımız olan sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve toplumsal kesimlerle bağlar kurmalıyız. Partimizin üyeleriyle 81 ilde ve hemen hemen tüm ilçelerde, sadece Edirne, Antalya ve İzmir gibi yerlerde değil, Muş, Iğdır, Kilis, Rize, Kayseri, Diyarbakır gibi yerlerde birlikte çalışmış, vatandaşların partimize ilişkin düşüncelerini dinlemiş birisi olarak, hızlıca bazı reformları ve devrimleri gerçekleştirmek zorundayız.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.