EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaş zammı için yeni gelişmeler: 11.250 TL rakamı görüşülüyor!

Emekli Maaşları Ne Zaman Zamlanacak?

Emekli maaş zammı ile alakalı olarak yeniden gündem oluşmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir açıklama yapılarak emekli maaşlarına zam uygulanacağı kamuoyuna ilan edilmişti. Ancak bu zammın ne zaman yapılacağı ve ne kadar olacağı konuları açıklığa kavuşmadı. Emekli maaş zamları hakkında kulislere çok önemli bilgiler kamuoyuna yansımaya başladı.

Ankara Kulislerinde Emekli Maaşı Zammı Tartışılıyor

Emekli maaşlarına yapılması planlanan zamma dair Ankara kulisleri hareketlendi. Bu kulis bilgilerine göre emeklilerin maaşlarına yapılacak zamma dair henüz net bir karar verilmedi. Bu zam için iki ihtimal bulunduğu bildiriliyor. Buna göre emekli maaşlarına Kasım ayında bir ara zam yapılması şeklinde seçenek masada yer alıyor. Bir diğer ihtimale göre ise emekli maaşlarına ara zam yapılmayıp Ocak ayında yapılacak olan zammın üzerine bir ekleme yapılarak çok güçlü bir zam verilmesi planlanıyor. Son günlerde bu ikinci seçeneğe doğru bir kayma olduğu iddia edilse de net bir açıklama henüz gelmedi.

Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Emeklilerin maaşlarına Temmuz ayında yüzde 25 zam uygulanmıştı. Buna karşın memur ve işçi maaşlarına yapılan yüksek oranlı zamlardan emekliler mahrum bırakılmıştı. Asgari ücrete yasal bir zorunluluk yokken yüzde 34 oranında ara zam yapılmasına karşın emeklilere yüzde 25 oranının reva görülmesi tepki çekti. Yeni maaş zammı belirlenirken bu tepkilerin de dikkate alınacağı belirtiliyor.

Emekli maaş zammı belirlenirken enflasyon rakamları dikkate alınacak. Bu dikkate alınacak rakamlar henüz resmileşmedi. Ancak tahminlere göre yüzde 30 ile 35 arasında bir rakama ulaşılacak. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilere sözü doğrultusunda yüzde 10’luk bir ek zam verilmesinin planlandığı kulislerde dile getiriliyor. Bu iddialara ve yapılan hesaplamaya göre emeklilerin maaşlarına Ocak ayında yüzde 40 ile 45 arasında bir oranda zam verilecek.

En Düşük Emekli Maaşı Zam Hesaplaması!

En düşük emekli maaşına yapılacak olan zamma dair ayrı bir hesaplama yapıldığı bildirildi. Bunun için de iki ayrı rakam masada bulunuyor. En düşük emekli maaşının 7.500 TL’den 10.000 TL’ye yükseltilmesi veya yüzde 50 zam yapılarak 11.250 TL’ye çıkarılması arasında karar alınacak. Bu karar henüz netleşmedi ve son sözü de Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.

Emekli maaş zammı için yeni gelişmeler: 11.250 TL rakamı görüşülüyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.