EkonomiGenelTürkiye

EGM Hizmetli Alımı İçin Başvurular 2023’te Başlıyor

Hizmetli Alımı İş İlanı Duyurusu

Emniyet Genel Müdürlüğü Hizmetli Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yeni bir ilanla hizmetli alımı yapılacağı duyuruldu. Bu ilana başvuracak adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir. Ayrıca, başvuru yapacak adayların 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular, ilan şartlarını sağlayan ve Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan adaylar arasından kabul edilecektir. Bu ilan hakkında detaylı bilgilere aşağıda yer alan bilgilendirici metinde ulaşabilirsiniz.

Kamu Personeli Alımı İş İlanı Başvuru Kriterleri

Başvuruda bulunacak adayların, 2022 KPSS ortaöğretim düzeyinde P-94 puan türünde en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımaları, arşiv ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almaları gerekmektedir. Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen sağlık koşullarını da karşılamaları gerekmektedir. Ek olarak, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek sözlü veya uygulamalı sınavdan başarılı olmaları ve herhangi bir ortaöğretim kurumundan diploma sahibi olmaları gerekmektedir. Ayrıca, sınava başvuracak adayların 01.01.2023 tarihine kadar 25 yaşını doldurmamış ve 41 yaşını geçmemiş olmaları gerekmektedir.

Devlet Personeli Alımı Başvuru Süreci ve Tarihi

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hizmetli alımı başvuruları 16 Kasım 2023 tarihinde başlayacaktır. Adaylar başvurularını e-devlet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/) adresine yapacaklardır.

EGM Hizmetli Alımı İçin Başvurular 2023'te Başlıyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.