EkonomiGenelTürkiye

Hesabınızı kontrol edin, destek ödemeleri bankanıza aktarıldı!

Çiftçiler İçin Devletin Sağladığı Destekler Artıyor

Türkiye’de devletin vatandaşa verdiği destekler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda çeşitli bakanlıklardan vatandaşlara destekler sağlanıyor. Bu destekler genellikle nakit olarak ödenirken bazısı sosyal yardım şeklinde bazısı da üretimi artırmayı teşvik etmek şeklinde veriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da çiftçilere yönelik çok kapsamlı destekleme ödemesi veriyor.

Çiftçi Destekleme Ödemesi Nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yıllık bütçesinin çok önemli bir kısmını çiftçilere ödenen desteklemeler oluşturuyor. Bu desteklerle beraber çiftçilerin üretim yapmaları, üretimi bırakmamaları hatta daha fazla üretim için imkanları zorlamaları sağlanıyor. Çiftçiler üretim yaparken bir maliyet ile karşılaşıyorlar. Bu maliyetlerin bir kısmı devletin verdiği destekleme ödemeleri ile karşılanıyor. Hangi çiftçilerin ne kadar destekleme ödemesi alacakları ise hangi tür üründe üretim yapacaklarına göre değişiyor. Buğday için ayrı, çay için ayrı, patates için ayrı, fındık için ayrı destekleme ödemeleri yapılıyor.

Yeni Destekleme Ödemeleri Hesaplarda!

Tarım ve Orman Bakanlığı destekleme ödemelerine bir yenisini daha ekledi. Yıl içerisine yayılan ve ürün ürün yapılan destekleme ödemeleri çiftçiler için oldukça önemli oluyor. Son yapılan destekleme ödemesi hakkında bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “56 Milyon 189 Bin TL destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin banka hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Devletimiz üretim yapan çiftçisinin yanında olmaya devam edecektir.” dedi.

Hangi Bankadan Çekilecek?

Türkiye’de çiftçilerin bankası olarak bilinen Ziraat Bankası aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destekleme ödemelerinin yapıldığı banka oluyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olan ve Tarım il ve ilçe müdürlüklerinden işlemlerini yaptıran çiftçiler Ziraat bankası hesaplarını bu kuruma bildiriyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı da ödemeleri bu Ziraat bankası hesaplarına yatırıyor. Çiftçiler destekleme ödemelerini ya ATM’den ya da Ziraat Bankası şubelerinden çekebiliyorlar.

Hesabınızı kontrol edin, destek ödemeleri bankanıza aktarıldı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.