EkonomiGenelTürkiye

Benzincileri doldurma zamanı! Motorin fiyatlarına zam geliyor.

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika haberlerine göre, Temmuz ayında ardı ardına yapılan zamlara Ağustos ayında da devam edileceği bildiriliyor. Özellikle motorin fiyatlarına ciddi bir zam haberi geldi. Döviz kurlarındaki artış ve brent petrol fiyatlarındaki yükseliş sonucunda motorin fiyatlarına bu gece yarısı yeni bir zam yapılacak. Litre başına 2,5 TL zam gelecek ve motorin fiyatı 35 TL’yi aşacak. Akaryakıt zammıyla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Dün gece yarısı motorine 1,43 TL zam yapılmıştı. Ancak brent petrol fiyatlarındaki artış ve döviz kurlarındaki dalgalanma nedeniyle motorine yeni bir zam yapılacağı duyuruldu. Bu gece yarısı akaryakıt fiyatları bir kez daha değişecek ve motorin fiyatlarına litre başına 1,07 TL daha zam yapılacak. Son üç günde motorin fiyatları 2,5 TL artmış olacak. Benzin ve LPG fiyatları için ise şu anda herhangi bir zam beklenmiyor.

Geçtiğimiz hafta motorin fiyatlarına litre başına 1,55 TL, benzin fiyatlarına 2 TL ve LPG fiyatına ise 24 kuruş ÖTV ve KDV zammı yapılmıştı. Bu zamların ardından döviz kurlarındaki değişimler nedeniyle akaryakıt fiyatlarına bir zam daha yapıldı. Daha önceki gün motorine litre başına 1,45 TL zam yapıldı. Ancak bu zamın etkileri geçmeden bir zam haberi daha geldi.

Sektör kaynaklarına göre, motorine bir zam daha yapılacak. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarına litre başına 1,07 TL zam yapılacak. Böylece motorin fiyatı 37 TL’ye yaklaşmış olacak. Benzin ve LPG fiyatları için ise şu anda herhangi bir zam söz konusu değil.

Motorin zammı öncesi güncel akaryakıt fiyatları şu şekildedir: İstanbul’da benzinin litre fiyatı 36,08 TL, motorinin litre fiyatı 35,27 TL ve LPG’nin litre fiyatı 14,60 TL. Ankara’da benzinin litre fiyatı 36,58 TL, motorinin litre fiyatı 35,80 TL ve LPG’nin litre fiyatı 14,64 TL. İzmir’de benzinin litre fiyatı 36,69 TL, motorinin litre fiyatı 36,01 TL ve LPG’nin litre fiyatı 14,42 TL’dir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.