EkonomiGenelTürkiye

TBMM’den çıkan haber, Türkiye’de herkesi kapsıyor

# Merkez Bankası Başkanı Erkan, Enflasyonla İlgili Açıklama Yaptı

Merkez Bankası Başkanı Erkan, enflasyonun 2026 yılında tek haneye indirilebileceğini belirtti. Ancak, ilk düşüşün 2024 yılının ilk çeyreğinde görülebileceğini ifade etti. Erkan, parasal sıkılaştırmayı makro ihtiyati çerçevedeki sadeleştirme ile birlikte uygulayarak, hem parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmeyi, hem de atılan adımların makro finansal istikrarı pekiştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

## Ekonomik Düzelme ve Fiyat İstikrarı

Erkan, ekonominin düzelmesi için fiyat istikrarının temel amaçları doğrultusunda ilerleyeceğini belirtti. Tüm araçları kararlı bir şekilde kullanacaklarını ifade eden Merkez Bankası Başkanı, para politikasını sabırla uygulamaya yönelik kararlılıklarını attıkları adımlarla gösterdiklerini vurguladı. Aynı zamanda, beklentileri yeniden çıpalayacak, ekonomideki güveni ve öngörülebilirliği artıracak para politikalarının uygulanmaya devam edeceğini söyledi.

## Akaryakıt Fiyatları ve Riskler

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Erkan, fiyatların fiyatlama davranışları üzerinde bir risk taşıdığını belirtti. Ayrıca, sanayiye yönelik yapılan elektrik ve doğal gaz zamlarının yıllık enflasyonu artırabileceğini net bir şekilde ifade etti.

## Eylül Ayında Yavaşlama

Erkan, enflasyonun asıl olarak eylül ayında yavaşlamaya başladığını ifade etti. Tüm araçlarını enflasyonu tek haneye indirene kadar kararlılıkla kullanmaya devam edeceklerini vurgulayan Erkan, petrol fiyatlarındaki artışın ve enflasyon beklentilerindeki bozulmanın enflasyon üzerinde ek baskı oluşturduğunu söyledi. Bu unsurların, enflasyonun yıl sonunda enflasyon raporundaki tahmin aralığının üst sınıra yakın seyredeceğini gösterdiğini belirtti.

TBMM'den çıkan haber, Türkiye'de herkesi kapsıyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.