EkonomiGenelTürkiye

Ajanslara Son Dakika: Emekliye Okkalı Ek Zam Geliyor!

AJANSLARA SON DAKİKA düştü! Emekliye 1 hafta sonra okkalı ek zam geliyor…

Emekliye Ek Zam Haberi

Gece yarısı ajanslara son dakika haber olarak düşen bir açıklama ile emeklilere sevindirici haber geldi. Temmuz zammı nedeniyle üzgün olan emeklilere ek zam müjdesi verildi. Bu haberle milyonlarca emekli sevinçten çılgına dönecek. Ek zam için belirli bir tarih de açıklandı ve tam bir hafta sonra emekli maaşları güncellenecek. TBMM’de olağanüstü toplantı kararı alındı ve bu kararla birlikte maaşları değişecek olan milyonlarca emekli vatandaşımız var. İşte emekli maaş zammıyla ilgili son dakika gelişmeleri.

Emekli Maaşlarına Ek Zam Var Mı?

SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve EYT emeklisi olan 16 milyon vatandaşımızın maaşları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamına ek olarak %5 refah payı ile birlikte %25 oranında arttırılmıştı. Ancak, emekli vatandaşlarımız, bu zamdan memnun değil. Son dönemlerde her şeye zam gelmesi ve enflasyon rakamlarının her geçen gün yükselmesi nedeniyle alım güçlerinin düştüğünü düşünüyorlar. Bu nedenle, emekli maaşlarına ek zam talepleri gittikçe artıyor.

Ajanslara Gece Yarısı Son Dakika Haberi

Emekli maaş zammı bekleyen 16 milyon vatandaşımız için gece yarısı ajanslara düşen son dakika haberine göre, maaşlar üzerindeki belirsizlik sona erdi. Toplu sözleşme görüşmelerinin başladığı 1 Ağustos’tan itibaren memur ve emekli maaşları ile ilgili güzel haberler alınmaya başlandı. Taraflar arasındaki görüşmelerde önemli ölçüde uzlaşma sağlandığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde taleplerini açıklayan Memursen, emekli ve memur maaşlarına %110 oranında zam talebinde bulunmuştu.

Memur ve emekli için toplu sözleşme görüşmelerinin bir hafta içinde tamamlanması ve son gelişmelerin kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Bu görüşmeler sonucunda memur ve emeklilere ek zam oranlarının yanı sıra kira yardımı, sosyal yardım gibi birçok imkanın sağlanması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama yapılması bekleniyor.

Ajanslara Son Dakika: Emekliye Okkalı Ek Zam Geliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.