EkonomiGenelTürkiye

Evini onaracaklar dikkat! Devletten 35.000 TL destek!

DEVLETİN SAĞLADIĞI EV ONARIM YARDIMLARI İLE YAŞAM KALİTESİNİZİ ARTIRIN!

Barınma İhtiyacının Önemi

Devletin vatandaşlara sunduğu çeşitli desteklerle Türkiye’de ihtiyaç sahibi olan insanların bazı ihtiyaçları karşılanabilmektedir. Ancak, bu desteklerin farkında olmayan vatandaşlar bu imkanlardan yararlanma fırsatını kaçırmaktadır. Oysaki, basit bir araştırma ile önemli miktarda karşılıksız destekleme ödemeleri alabileceklerini görebilirler. Türkiye’de, en dikkat çekici yardımlar arasında barınma destekleri bulunmaktadır. Peki, devlet barınma yardımlarını kimlere ve nasıl sağlamaktadır?

Evinizi Onarmak İsteyenlere Devletten Masraf Desteği!

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım politikasında aile kavramı büyük bir öneme sahiptir ve ailenin en temel ihtiyacı barınma ihtiyacıdır. Barınma ihtiyacını karşılayamayan ailelerin bir arada yaşamaları zorlaşmaktadır. Bu nedenle, devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik barınma yardımları yapılmaktadır. Ev onarım yardımları da bu barınma yardımları arasında önemli bir yer tutmaktadır.

Evlerinde sağlıklı bir ortam oluşturamayan ve bakımsız bir yerde yaşamak zorunda olan ailelere devlet yardım elini uzatmaktadır. Eğer sağlıksız ve bakımsız bir evde yaşamak zorunda kalındıysa ve ihtiyaç sahipliği kanıtlanabiliyorsa, Aile Bakanlığı evin onarımı için destek sağlamakta ve ayrıca özel bir yardım ile ev eşyalarını yenilemektedir.

Hangi Kişiler Yardım Alabilir?

Ev onarım yardımından yararlanabilecek vatandaşlar, belirli bir sistemle belirlenmektedir. Öncelikle, muhtaçlık kriterinin karşılanması gerekmektedir. Bunun için hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelire bakılmaktadır. Eğer bu gelir, net asgari ücretin üçte birinden az ise barınma yardımı alma hakkı elde edilebilir. Aile Bakanlığı, sosyoekonomik olarak dezavantajlı kişilere ve hanelere bu sosyal yardımı ulaştırmaktadır.

Yardım Tutarı

Aile Bakanlığı’nın ev onarım yardımının tutarı, yapılacak olan ev onarımının büyüklüğüne bağlıdır. Eğer basit bir ev onarımı yapılacaksa, tek seferde ve nakit olarak 35.000 TL ödeme yapılmaktadır. Orta düzeyde bir ev onarımı yapılacağı durumda, tek seferde ve nakit olarak 70.000 TL ödeme imkanı sunulmaktadır. Kapsamlı bir ev onarımı yapanlar ise devletten 100 Bin TL destek alabilmektedir. Bu ödemelerin alınabilmesi için Aile Bakanlığı’na başvuru yapılmalı ve sosyal yardım ödeme süreci tamamlanmalıdır.

Evini onaracaklar dikkat! Devletten 35.000 TL destek!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.